Obavijesti

Sport

Komentari 1

Rekorder Federer dostigao je S. Edberga: Imao sam sreće!

Rekorder Federer dostigao je S. Edberga: Imao sam sreće!
1

Samo ga je viša brzina u petom setu protiv Francuza Simona odvela dalje, u treće kolo prvog Grand Slam turnira u sezoni. Francuz se vratio s 0-2 u setovima

VIDEO

Jezovite je trenutke u srazu drugog kola Australian Opena proživljavao branitelj naslova i drugi tenisač svijeta, Roger Federer, a priredio mu ih je sjajni Francuz Gilles Simon. Trenutno 34., a početkom 2009. i šesti tenisač ATP ljestvice, vratio se u meč nakon prva dva Federerova seta (6-2, 6-3) izjednačivši na 2-2 u setovima. Federer, koji do sada nije uspio pobijediti Francuza (vodio 2-0), ipak je zaigrao šampionski u petom setu i dobio ga 6-3. Izbjegao je time rano ispadanje na Australian Openu, koji, otkako je prvi put nastupio 2000. godine, nikad nije napuštao prije trećeg kola.

Također, Federer nikad nije izgubio u drugom kolu bilo kojega Grand Slam turnira. Ovo mu je bila 41. pobjeda u mečevima drugog kola najvećih turnira. Do kraja je dolazio 16 puta, od čega četiri puta u Melbourneu.

- Nisam igrao loše u trećemu i četvrtom setu, premda sam ih izgubio. Gilles je uistinu izvukao sve iz mene. Imao sam danas sreće, ali sam također vrlo sretan što sam dobio iznimno težak meč i ostao u turniru - rekao je Švicarac nakon nove ljepotice u Melbourne Parku, koja ide rame uz rame s dvobojem Davida Nalbandiana i Lleytona Hewitta u prvom kolu.

- Imao sam osjećaj da igram malo bolje od Rogera do početka petog seta. Tada je, pri rezultatu 1-1 i 0-30 na njegovu servisu, odigrao četiri prvoklasna poena u nizu. Izgubio sam gem i nakon toga više ništa nije bilo isto. Postajalo mi je sve teže. I on je odigrao, mislim, fantastičan meč, ne samo ja - dodao je 26-godišnji Francuz.

Švicarski je tenisač ovom pobjedom izjednačio rekord legendarnog Šveđanina Stefana Edberga po broju pobjeda na Australian Openu od Open-ere (1968. godina). Obojica su na 56 trijumfa. Edberg je u 80-im godinama prošlog stoljeća Australian Open, tada još na travnatoj podlozi, osvajao dva puta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti