Obavijesti

Sport

Komentari 18

Rekorder Oršić: Hat-trick je zabio brže i od Lea Messija...

Rekorder Oršić: Hat-trick je zabio brže i od Lea Messija...
3

Mislavu Oršiću ovo je tek drugi hat-trick u karijeri, a prvi je kao igrač Intera u svibnju 2010. godine postigao protiv Lokomotive. Zaprešićani su tad slavili 4-2, a Oršić tri gola zabio sa 17 godina...

VIDEO

Mislav Oršić u subotu se velikim slovima upisao u povijest Dinama. Krilni napadač hrvatskog prvaka zabio je u pobjedi (7-2) protiv Rudeša svoj prvi hat-trick u modrom klubu, za što mu je trebalo samo 7 minuta i 47 sekundi.

Time je na ljestvici najbržih u povijesti “modrih” pretekao Igora Cvitanovića, kojem je u pobjedi (6-0) protiv Hrvatskog dragovoljca u sezoni 1995/96. za tri gola trebalo devet minuta.

Mislavu Oršiću ovo je tek drugi hat-trick u karijeri, a prvi je kao igrač Intera u svibnju 2010. godine postigao protiv Lokomotive. Zaprešićani su tad slavili 4-2, a Oršić tri gola na jednoj prvenstvenoj utakmici zabio sa 17 godina, četiri mjeseca i 14 dana. A s tim je i dalje najmlađi strijelac prvenstvenog hat-tricka u povijesti HNL-a.

- Dugo nisam postigao hat-trick, posljednji put tri gola na jednoj utakmici zabio sam prije više od osam godina. Ali tog dana nisam ponio doma loptu s utakmice, tad nisam niti znao da postoje takve stvari. Ovog puta lopta je otišla sa mnom doma - sa smiješkom je poslije Rudeša kazao Oršić.

I tu još ni izbliza nije bio svjestan kako je protiv Rudeša nadmašio Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Portugalac je najbrži hat-trick u povijesti zabio za sedam minuta i 49 sekundi (dvije više od Oršića), dok je nevjerojatnom Argentincu za najbrža tri gola trebalo 11 minuta i 26 sekundi.

- U subotu sam saznao kako sam postigao najbrži hat-trick u povijesti Dinama, jako sam ponosan na taj podatak. A iskreno, nisam znao da sam tri gola na jednoj utakmici zabio brže od Ronalda i Messija. Zadovoljstvo su mi usporedbe s takvim igračima - dodao je odlično raspoloženi Oršić.

Ipak, nije dostigao nevjerojatnog Sadia Manea, koji je i dalje autor najbržeg hat-tricka u povijesti liga “petice”. 
Današnja zvijezda Liverpoola 2016. je u dresu Southamptona protiv Aston Ville tri gola postigla u dvije minute i 56 sekundi. Time se ne može pohvaliti niti Robert Lewandowski, kojem je u rujnu 2015. godine za pet golova protiv Wolfsburga trebalo samo devet minuta.

Mislav Oršić na dojmljiv je način otvorio nogometno proljeće, a niti on nije bio zadovoljan svojim jesenskim učinkom na domaćoj sceni. 
Sad mu se konačno otvorilo i u HNL-u, a zadrži li Oršić ovakvu formu, nema straha za navijače “modrih” u Plzenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve