Obavijesti

Sport

Komentari 16

Prva HNL 06/07.: Rekordna 34 gola Dudua za naslov i Arsenal

Prva HNL 06/07.: Rekordna 34 gola Dudua za naslov i Arsenal
3

Najbolji strijelac sezone 2006/07. bio je Eduardo s rekordna 34 gola (rekord je do tada držao Vlaović s 29 iz 1993./94.), a Dudu je proglašen i najboljim igračem

VIDEO

Hrvatska nogometna liga ulazi u svoju 25. sezonu. Tom prigodom na portalu 24sata pozabavit ćemo se povijesnim pregledom dosadašnje 24 sezone i izdvojiti najbolje priče u serijalu tekstova " 25. sezona HNL-a ". Šesnaesta sezona Prve HNL bila je specifična po uvjerljivom naslovu Dinama i rekordna 34 gola Eduarda.

U sezoni s 12 klubova trokružno naslov je osvojio Dinamo i to uvjerljivo s 20 bodova ispred Hajduka te čak 34 ispred Zagreba. 'Modrima' je to bio ukupno deveti naslov prvaka, a proslavljen je 'tricom' na Maksimiru u posljednjem kolu prvenstva. Hat-trick je tada zabio najbolji igrač lige Eduardo da Silva koji je sezonu završio s nevjerojatna 34 gola, što je i danas rekord po najviše golova u jednoj HNL sezoni.

Branko Ivanković je bio na klupi Dinama, dok je Hajduk vodio Ivan Pudar . S jedne strane igrali su Luka Modrić , Eduardo da Silva , Vedran Ćorluka , Ognjen Vukojević i Sammir , a s druge Boris Živković , Mario Carević , Mladen Bartolović , Ante Rukavina ...

VIDEO

Najuvjerljiviju pobjedu te je sezone ostvario Zagreb koji je u 26. kolu kao gost u Velikoj svladao Kamen Ingrad 6-0. Krunoslav Lovrek zabio je dva gola, dok su po jedan dodali Miroslav Pejić , Marin Oršulić , Tomislav Labudović i Ivica Vrdoljak . Za Kamen su tada igrali Edin Mujčin i Ilija Sivonjić , dok je 'pjesnike' s klupe vodio Ćiro Blažević .

U utakmici 8. kola između Osijeka i Hajduka, Ante Vitaić je zabio gol u prvoj sekundi 96. minute što je najkasniji ikad gol u HNL-u. Inače, utakmica je produžena 5 minuta zbog bakljadi domaćih i gostujućih navijača.

VIDEO

Po završetku sezone Eduardo je otišao u Arsenal , a Ćorluka u Manchester City , obojica za rekordne iznose. Dinamo je osvojio i Kup protiv Slaven Belupa golom Schildenfelda u 89. minuti na uzvratu u Koprivnici.

Kamen Ingradu su oduzeta dva boda zbog neisplaćenja dugova bivšem igraču Edinu Šaranoviću te bivšem treneru Anti Čačiću , a klub je i ispao iz lige nakon nekoliko odličnih sezona, od kojih će se najviše pamtiti odličan nastup protiv Schalkea u Gelsenkirchenu. Financije su nažalost presahnule, a klub je ugašen.

HNL je te sezone ukupno gledalo 604.200 gledatelja , što je u prosjeku 3067 gledatelja po utakmici, a zabijeno je ukupno 561 gol , točnije 2,833 gola po susretu.

Dinamo je u drugom pretkolu Lige prvaka izbacio litavski Ekranas , a u trećem ispao od Arsenala . U prvom je kolu Kupa Uefe Dinamo ispao od Auxerrea , dok su još u pretkolima istog natjecanja ispali Rijeka i Varteks . Osijek je u drugom pretkolu Intertoto kupa ispao od ciparskog Ethnikosa .

1. HNL 2006/2007.

  • prvak: Dinamo
  • osvajač Kupa: Dinamo
  • osvajač Superkupa: nije igran
  • najbolji strijelac: Eduardo da Silva (Dinamo) - 34 gola
  • ušao: Zadar
  • ispao: Kamen Ingrad
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu