Obavijesti

Sport

Komentari 1

Reli sezona počela pred par tisuća gledatelja u Kumrovcu

Reli sezona počela pred par tisuća gledatelja u Kumrovcu
6

Na dan natjecanja 42 posade iz Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije bile su spremne za start pred par tisuća znatiželjnih gledatelja u Kumrovcu

VIDEO

Nova sezona reli prvenstva Hrvatskog auto i karting saveza započela je u Kumrovcu na najljepši mogući način. Lijepa sunčana subota, na tisuće pristiglih gledatelja, veliki broj medija uz oduševljene domaćine koji su na mnoge načine pozdravljali najbolje posade koje su došle na uvertiru u sezonu.

Od 46 prijavljenih posada, na sam dan natjecanja, u subotu 31. ožujka, 42 posade obavile su i prošle administrativni i tehnički pregled iz Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije, što je prema riječima organizatora bila odlična brojka za početak sezone.

Brzinski ispiti „Kumrovec“ i „Zagorska Sela“ donijeli su brojnim oduševljenim gledateljima uzbudljivu borbu za sam vrh "generalke" između tri Mitsubishi Lancera EVO IX, gdje je na koncu slavila posada organizatora – Auto kluba DELTA SPORT Zagreb, SzilagyI-Csanyi ispred posade Pulić-BIitterman, s prednošću od 20,5 sekundi. Treće mjesto osvojili su aktualni prvaci Hrvatske, posada Šebalj-Klinc čiji je zastatak na koncu, za pobjednicima bio 34 sekunde.

No, zaista bi bilo nepravedno uz borbu za sam vrh, ne spomenuti odlične vožnje posada Mihelić-Butorac, Škalić-Škalić, Puškar-Troha, Sertić-Stiperski, Jemrić-Kappler, ali i svih reli posada koje su uspjele doći do cilja, ovog kratkog, ali izuzetno zahtjevnog relija, koji se odvijao na dva brzinska ispita u samoj blizini Kumrovca i Zagorskih Sela.

U sportskom smislu, sezona je počela na zanimljiv način, no moramo istaknuti i odličnu organizaciju samog natjecanja, od priprema koje su trajale intenzivno zadnja tri mjeseca, do same realizacije natjecanja, gdje se jako puno računa vodilo o poslovnim partnerima, gledateljima i medijima, što je na koncu rezultiralo gotovo nevjerovatnom odazivu istih i stoga zaključujemo da je Kumrovec donio dvostruku pobjedu Auto kluba DELTA SPORT Zagreb – u sportskom smislu, ali i u organizacijskom smislu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...