Obavijesti

Sport

Komentari 221

Remi kao pobjeda: 'Štrajkaši' iz Karlovca do boda s 'bijelima'

Remi kao pobjeda: 'Štrajkaši' iz Karlovca do boda s 'bijelima'
5

Nogometaši Karlovca priredili su najveće iznenađenje 10. kola HNL-a. Igrači koji plaće nisu vidjeli mjesecima, izborili su kod kuće veliki 1-1 remi protiv Splićana

VIDEO

Nekoliko dana uoči utakmice 10. kola HNL-a s Hajdukom Karlovac je počela tresti kriza. Igrači nezadovoljni neisplatom višemjesečnih plaća zaprijetili su štrajkom te je postojala opcija da će na teren izaći juniorska momčad.

No, sve nedaće nisu obeshrabrile domaćine koji su na protiv 'bijelih' izborili veliki remi 1-1 i dokazali da su jači od besparice i gladi.

Junak Karlovca je Adis Stambolija koji je donio izjednačenje u 54. minuti nakon što su gosti došli u vodstvo preko Ahmada Sharbinija u 15. minuti.

Utakmica je pokazala dva lica Hajduka. U prvom poluvremenu gosti su stvarali pritisak koji je golom okrunio stariji Sharbini koji nije mogao računati na pomoć brata Anasa. Iz polukontre lako je zatresao mrežu Karlovčana. 

Veliku priliku za povećanje vodstva imao je Lendrić, no u 21. minuti zatresao je prečku. Do kraja poluvremena još su prijetili Ahmad i Tomasov, ali domaćini su se uspješno obranili.

- Trebali smo u prvom poluvremenu realizirati prilike koje smo imali i otići na sigurniju razliku. Ne ide mi u glavu da nas je Karlovac u drugom poluvremenu iznenadio i nadigrao - rekao je Ahmad.

U nastavku dominaciju je preuzeo Karlovac, a izjednačenje je stiglo u 54. minuti preko Stambolija koji se prošetao kaznenim prostorom nakon ubačaja Iličića i matirao Subašića.

- Pozivam odgovorne ljude u klubu i gradu da pronađu novac i spase klub jer su igrači pokazali srčanost i kvalitetu da se nose i s protivnicima kao što je Hajduk - rekao je junak Karlovčana Adis Stambolija.

Sudac Bebek je poništio jedan gol Karlovcu zbog zaleđa, a Maloča je u samoj završnici imao veliku priliku za pobjedu, no Sunara je skinuo udarac.

Krasimir Balakov nakon dobre atmosfere koju je stvorio uoči utakmice ima razloga za brigu jer Dinamo nakon 10 kola već bježi sedam bodova. A Karlovac je Hajduku i dalje ostao nedokučiv jer 'bijeli' još ne znaju za pobjedu protiv kluba s četiri rijeke.

Nižetić 'snimao' potencijalna pojačanja u Austriji i Mađarskoj

Član Hajdukove uprave Milo Nižetić vikend je proveo u Beču i Budimpešti gdje je odgledao dvije utakmice, Rapid-Admira, te Vasas-Ujpest.

Hajduk je u potrazi za pojačanjima u zimskom prijelaznom roku, no Nižetić nije želio reći je li nekoga konkretno gledao i pregovarao. Dodao je tek kako je na put išao bez namjere da gleda nekog konkretnog igrača, nego i općenito želio pogledati dvije utakmice, pa ako mu se netko svidi, svidi.

10. kolo HNL-a

Karlovac - Hajduk 1-1 (Stambolija 54/ Ah. Sharbini 15)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 221
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače