Obavijesti

Sport

Komentari 1

Repeša ne očekuje lijepu igru u prvoj pripremnoj utakmici

Repeša ne očekuje lijepu igru u prvoj pripremnoj utakmici
1

Makedonija ne zna za pobjedu u pripremama, ali u prve tri su nedostajali svi glavni igrači, a u zadnje dvije Pipan nije na raspolaganju imao Antića i McCaleba

VIDEO

Utakmicom u Slavonskom Brodu protiv Makedonije Hrvatska započinje s pripremnim ogledima koji bi trebali poslužiti za što bolje tempiranje forme za Europsko prvenstvo u Sloveniji početkom rujna. Repeša je početkom srpnja skratio popis na 14 igrača od kojih će 12 loviti što bolji rezultat na kontinentalnoj smotri najboljih reprezentacija. Od prije je poznato kako će Hrvatska biti hendikepirana neigranjem Marka Popovića, Krešimira Lončara i Zorana Planinića, a zbog ozljeda s užeg popisa otpali su Stanko Barać i Mario Hezonja, koji bi vjerojatno našli svoje mjesto u Sloveniji.

Upravo je izostankom Planinića i Popovića Hrvatska ostala s nešto tanjim izborom na poziciji playmakera. Velika će odgovornost biti na Roku Ukiću, koji će podršku imati u Draperu, Stipčeviću i Zadrovom Anti Delašu. Stipčević je imao dodatne probleme, jer je sezonu završio s ozljedom koja je poremetila njegove pripreme. Informacije govore kako on nije otputovao u Slavonski Brod.

- Od ovih priprema očekujemo da prvenstveno svi ostanemo zdravi, te da u vremenu koje imamo napravimo pravu kemiju u momčadi, koja će nam pomoći da igramo dobro - izjavio je Ukić prilikom boravka reprezentacije u Svetom Martinu te odbio izraziti očekivanja od Eurobasketa:

- Nemam očekivanja. Želja nam je da budemo zadovoljni samima sobom i svojom igrom, pa će doći i rezultat. Na njega ionako utječe više od same igre. No, da bismo bili zadovoljni, s poslom moramo početi ozbiljno, i to već danas.

Poznato je kako Repeša zahtijeva od svojih momčadi maksimum i sigurno je kako u početnoj fazi priprema igra Hrvatske neće biti najtečnija. Noge su umorne, čega je svjestan i sam izbornik.

- Isprobat ćemo stvari koje smo do sada trenirali, ali sigurno se nakupilo puno umora i prerano je da to izgleda lijepo za oko. Najvažnije je da vidimo u kakvom smo stanju i koliko možemo provesti u djelo ono što smo se dogovorili, te što treba popraviti - rekao je Repeša.

Protiv Makedonije će zaigrati 12 od 14 reprezentativaca, a među njima bi trebao biti i Draper, koji je nedavno stao na morskog ježa. Repeša je svjestan kako neće biti jednostavno, Makedonci su neugodan protivnik i dobar ispit mogućnosti u ovom trenutku.

- Makedonci su po natjecateljskoj formi sigurno daleko od nas, jer su već odigrali pet pripremnih utakmica, a gledao sam ih i protiv Slovenije i izgledali su zaista dobro.

Makedonija je bila najugodnije iznenađenje posljednjeg Eurobasketa koji se održao prije dvije godine u Litvi. Naposljetku im je u finišu malo nestalo daha, ali četvrto mjesto je rezultat koji bi ionako svi potpisali prije početka turnira. Jedan od najiskusnijih igrača u redovima makedonske vrste, Ilievski, kojemu će ovo biti oproštajni EP, istaknuo je kako zbog svega toga momčad neće osjećati veći pritisak i kako ne postoje veća očekivanja.

- Najvažnije je u cijeloj priči da ostavite srce na parketu u svakoj utakmici. Naravno, u apsolutno svakom natjecanju na svijetu mora postojati određeni pritisak, ali samo moramo dati sto posto i mislim da će na kraju svi biti zadovoljni nama - naglasio je Ilievski.

Njega i ostatak društva neće voditi Marin Dokuzovski, reprezentaciju je početkom ove godine preuzeo slovenski stručnjak Aleš Pipan koji je pripreme za Eurobasket počeo prije gotovo mjesec dana, a već nakon nekoliko treninga sastav je otputovao na pripremni turnir u Kinu gdje je odmjerio snage s Crnom Gorom, reprezentacijom s kojom igra i u skupini na EP-u, domaćinom Kinom i Islandom. Na tom turniru Makedonce je vodio izbornikov pomoćnik Marjan Srbinovski, a upisana su sva tri poraza. Najviše je tijesno još bilo u prvoj utakmici protiv Crne Gore (77:82), od Kine su izgubili 60:80, a od Islanda 83:99. Ipak, treba naglasiti kako na tom turniru nisu bili najvažniji igrači (McCaleb, Antić, Ilievski, Samardžiski, V. Stojanovski...) pa te poraze ne treba uzimati kao neko mjerilo.

One prave pripreme krenule su 25. srpnja, kad je uzde preuzeo Pipan, a radilo se u Kranjskoj Gori, prvenstveno na fizičkom aspektu, kao i na konturama igre. Slovenski je stručnjak na uvodu tih priprema naglasio sljedeće:

- Prve četiri prijateljske utakmice poslužit će isključivo tome da vidimo gdje smo i da vidimo koliko možemo. Rezultat tih utakmica bit će od sporedne važnosti. Idemo korak po korak. Nemamo širok izbor, ali imamo kvalitetne individualce od kojih se puno očekuje - rekao je Pipan koji je u Sloveniju na pripreme poveo 12 igrača, a tamo su se priključili Antić i McCaleb.

No, njih dvojica nisu sudjelovali u prve dvije prijateljske utakmice koje je Makedonija izgubila od Ukrajine (60:69) te domaćina Slovenije (54:63). U današnjem dvoboju protiv Hrvatske, Pipan će na raspolaganju imati obojicu spomenutih, a izostat će Simonovski koji ima problema s prstom te Sokolov (stopalo) i Čekovski.

  • PRIJATELJSKA UTAKMICA: HRVATSKA – MAKEDONIJA, 20 SATI

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti