Obavijesti

Sport

Komentari 2

Repeša: Nije bilo strpljenja u posljednjoj četvrtini

Repeša: Nije bilo strpljenja u posljednjoj četvrtini
1

Čestitao sam dečkima na zalaganju, ali 6 minuta blackouta protiv tako snažne momčadi je puno i mislim da nas je to stajalo utakmice, kaže Jasko

VIDEO

Hrvati su dostojno parirali Litavcima do zadnje četvrtine. Što se dogodilo u posljednjoj dionici.
- Izgubili smo koncentraciju, malo nas je svladao umor, skratili smo napad, izgubili malo strpljenje, dozvolili im da istrče i da pogode neke lagane šuteve, a onda i nekoliko šuteva zbog kojih ne mogu ništa prigovoriti svojoj obrani. Čestitao sam dečkima na zalaganju, ali šest minuta blackouta protiv tako snažne momčadi je puno i mislim da nas je to stajalo utakmice - kazao je izbornik košarkaša Jasmin Repeša.
Je li blackout možda i odraz i neiskustva?
- Litva je sigurno mnogo iskusnija od nas, u kontinuitetuje prisutna posljednjih 15-ak godina i na olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima. Ali nije u pitanju samo iskustvo, Litva je iznimno kvalitetna i talentirana momčad – kaže Repeša.
Ukić, Kuis, Tomas… promašivali su za tri poena. Kako Repeša gleda na poraznu statistiku gađanja trica u posljednje dvije utakmice (protiv Litve 29 %)
- U prve dvije utakmice postotak pogodaka za tri poena bio je nerealno dobar, baš kao što je sada nerealno loš. Ni jedno ni drugo nije objektivno. Utakmica se jednom dobije sa tri poena, jednom izgubi, ali ključno je igrati stalno dobru obranu. Mi smo dobrim dijelom i protiv Litve igrali dobru obranu, ali pali smo zadnjih 10 minuta – rekao je Repeša.
Koliko je momčadi nedostajao Marko Popović?
- Ma sigurno da je. Ritam i intenzitet kojim mi igramo obranu, a samo tako možemo parirati velikima, jako troši igrače i svaki nam je jako bitan u rotaciji. Ja sam više izmjena napravio radi energetske potrošnje nego radi taktičkih zamisli.
Teoretski Repešina momčad još nije osigurala treće mjesto u skupini kojim u četvrtfinalu izbjegava zasad nedodirljivi Dream Team. U ponedjeljak treba zacementirati treću poziciju pobjedom protiv Irana.
- Moramo se dobro odmoriti, jer potrošili smo golemu energiju. Moramo vidjeti kakvo je stanje Baraća koji je izvrnuo zglob, Planinića koji je dobio udrac u kuk, bez Popovića ćemo sigurno igrati i protiv Irana. Nije to utakmica tek toliko da se odigra. Iran je odlično utrenirana ekipa i ne smije ju se podcijeniti. Da smo favoriti, nema dileme, da moramo pobijediti, nema dileme, ali morat ćemo biti iznimno koncentrirani i profesionalni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku