Obavijesti

Sport

Komentari 20

Repeša: Vrijeđam igrače jer kod nas samo taj način prolazi

Repeša: Vrijeđam igrače jer kod nas samo taj način prolazi
6

NISAM TIRANIN Jasmin Repeša jer osjeća obavezu prema klubu. Želi prekinuti agoniju 'vukova', ali i navijača. Svojim odriješitim načinima zaslužio je respekt igrača

VIDEO

Nose me emocije, zato često igračima kažem nešto vulgarno, ali u želji da što više izvučem iz njih. Respektiraju me, ali nema razloga da me se boje, kaže Jasmin Repeša, bivši hrvatski izbornik, koji se prije dva tjedna vratio na klupu Cibone kako bi joj pomogao vratiti se na vrh.

24sata: Otkako ste se vratili u Cibonu, na utakmicama se dosta živcirate. Jeste li već požalili?

Igrači slušaju, vjeruju u ono što radimo. To je preduvjet za uspjeh, zadovoljan je pristupom igrača

Ne, znao sam što me čeka. Cibona je moj klub, pa se vjerojatno zato više živiciram. To nije čisto profesionalni odnos prema klubu.

24sata: Jeste li trener tiranin?

Ne, ja sam trener učitelj, po tome sam poznat. Znam kad s igračima treba lijepo, kad ružno, kad pohvaliti, kad porazgovarati. Na raspolaganju sam im 24 sata na dan da ih napravim boljim igračima nego što su bili kad sam ih zatekao. Nisam tiranin, ali sam zahtjevan, tu nema dileme.

24sata: No često vrijeđate igrače.

Prihvatio sam poziv Cibone jer mi je dala prvu priliku u životu, osjeća privrženost ‘vukovima’

Ne biram riječi, nose me emocije, pa često kažem nešto vulgarno. Međutim, takav sam kakav sam, imam 50 godina i teško mi je mijenjati navike.Ispričam se ako nekog uvrijedim, ali svi koji me poznaju znaju da je pozadina toga želja da što više izvučem iz momčadi. Uvijek je važno adaptirati se na sredinu u kojoj živiš, a na Balkanu je takav način primjeren. Tu nije produktivno izigravati finoću.

24sata: Boje li vas se igrači?

Mislim da ne. Postoji respekt, ali za strah nema razloga. Nikad nikome nisam učinio nešto nažao. 

24sata: Što mislite o Trpimiru, navijaču kojem ste refundirali novac izgubljen zbog Cibonina poraza?

Potpuno ga razumijem. Na Balkanu nas uvijek nose emocije. Njegova oklada na Cibonu, budući da je velik navijač, vjerojatno je bila uvjetovana emocijom. Bio je ogorčen, ne samo izgubljenim novcem, to je najmanje bitno, nego izgubljenom utakmicom na koju je došao sa željom da Cibona pobijedi.

Marko Arapović je u pravim rukama, imamo pravi program za njega, o najvećem Ciboninu talentu

24sata: Hoćete li ga pozvati na trening, kao što ste mu obećali?

Sigurno, ali u ovom razdoblju imamo jako puno posla, ne samo oko prve momčadi, nego i oko omladinskog pogona, da nam dolaze pravi talenti, zatim skautinga, da više ne griješimo u dovođenju igrača sa strane.

24sata: Je li talent i vaš sin Dino?

Mislim da je talentiran. Sviđa mi se što je borac i što je odlučan da uspije. No, najiskrenije, mislim da sam mnogoj djeci pomogao više nego njemu.

Stignem samo ručati, malo se odmoriti i na Jarunu napraviti krug, ima jako puno posla u klubu

24sata: Zašto ste nakon EP-a 2009. otišli iz reprezentacije?

Teško je istodobno raditi u klubu i reprezentaciji, bez ljeta, godišnjeg odmora, a više nisam u cvijetu mladosti. Osim toga, oglasili su se neki naši ‘znalci’ s neukusnim kritikama, koje su prešle granice dopuštenog i to mi je zasmetalo. Pogotovo jer sam bio samokritičan, svjestan pogrešaka, te jer sam zbog reprezentacije odbio mnoge primamljive ponude. Nakon 15-ak godina plasirali smo se na OI, na SP, zadržali kontinuitet nastupanja na velikim natjecanjima. Nije to bio vrhunski rezultat, ali ni loš. No nisam ispunio cilj koji sam želio, a to je osvojiti medalju. Za tim ostaje žal.

24sata: Biste li se vratili?

Vidjet ćemo. Uvijek sam na raspolaganju, kao izbornik ili savjetnik, no zasad nije bilo kontakta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...