Obavijesti

Sport

Komentari 1282

Ništa od Brazila: CAS potvrdio kaznu te "umirovio" Šimunića

Ništa od Brazila: CAS potvrdio kaznu te "umirovio" Šimunića
8

Sportski arbitražni sud (CAS) danas je potvrdio kaznu koju je Fifa odrezala Josipu Šimuniću (10 utakmica), zbog skandiranja "Za dom" nakon utakmice s Islandom...

VIDEO

Nada je tinjala, ali 31 dan prije početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, Sportski arbitražni sud (CAS) ugasio ju je presudom o žalbi na kaznu hrvatskom reprezentativnom stoperu Josipu Šimuniću (36). 

Vijest je prvi objavio Dinamo na službenoj stranici.

CAS je Šimuniću potvrdio kaznu Fife od 10 utakmica suspenzije zbog skandiranja "Za dom" nakon utakmice dodatnih kvalifikacija protiv Islanda na Maksimiru. Šimunić čak ne smije ni na stadione u Brazilu tijekom održavanja Mundijala, a njegova žalba u kojoj je naveo kako mu nije bila namjera nekoga diskriminirati, nije prošla u žalbenom postupku na sudu u Lausanni.

O Šimunićevom slučaju odlučivalo je tročlano vijeće na čelu s Nizozemcem Hendrikom Keslerom. Oni su potvrdili kaznu Fife koja je Šimunićevoj gesti uz politički predznak dodala i poziv na širenje mržnje i diskriminacije. 

CAS: Koristio je ustaški pozdrav

CAS odbija žalbu Josipa Šimunića te potvrđuje kaznu koju mu je izrekla Fifa. Šimuniću ostaje suspenzija od 10 službenih utakmica, prva od kojih će biti na Svjetskom prvenstvu 2014. Ostaje na snazi i zabrana ulaska na stadione tih 10 utakmica te novčana kazna 30.000 švicarskih franaka.

Stranke su saslušane 8. svibnja 2014, a CAS-ovi suci jednoglasno su odbacili igračeve argumente i odbili njegovu žalbu. Potvrdili su kako se izraz koji je Šimunić koristio jasno i nedvosmisleno odnosi na uzvik koji su koristile ustaše i kao takav mora biti kažnjen u skladu s člankom 58. paragrafom 1 Fifina Disciplinskog kodeksa, piše između ostaloga u CAS-ovu obrazloženju Šimunićeve kazne.

Niko Kovač svjedok u Šimunićevu korist

Jedan od svjedoka u Šimunićevu korist bio je i izbornik Niko Kovač, koji je do posljednjeg dana čekao s popisom igrača. Kovač bi u utorak trebao poslati dopis Fifi s proširenim popisom 30 igrača, a u srijedu će to objaviti javnosti. 

Sad je izvjesno da na popisu neće biti Josipa Šimunića koji je vrlo vjerojatno završio reprezentativnu karijeru. Joe je odigrao 105 utakmica u "kockastom" dresu, posljednju protiv Islanda u dodatnim kvalifikacijama za SP.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1282
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...