Obavijesti

Sport

Komentari 171

Bayern pucao 31 put, PSG slavio u snježnom Münchenu uz dva gola Mbappéa: Kakva ljepotica

Bayern pucao 31 put, PSG slavio u snježnom Münchenu uz dva gola Mbappéa: Kakva ljepotica
13

Parižani su poveli golom Mbappea već u trećoj, udvostručio je vodstvo gostiju Marquinhos u 28. minuti. Choupo-Moting i Müller vratili su domaćine, a onda je na scenu opet stupio Kylian za konačnih 2-3

Nogometaši PSG-a pobijedili su u Münchenu Bayern sa 3-2 u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka, uz dva gola sjajnog Kyliana Mbappea.

Golove za PSG zabili su Mbappe (3, 69) i Marquinhos (28), dok su strijelci za Bayern bili Maxim Choupo-Moting (37) i Thomas Muller (60). Međutim daleko od toga je sve gotovo. I u Pariz nas sasvim sigurno 13. travnja očekuje sjajan uzvrat.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:18

Okršaj aktualnog europskog prvaka i doprvaka ponudio je odličan nogomet usprkos snježnoj mečavi koja je kvarila uvjete za igru. Sijevalo je sa svih strana što i potvrđuje podatak od ukupno 37 odaraca pri čemu su igrači Bayerna uputili čak 31 udarac.

Bavarci su bili bez prvog napadača Roberta Lewandowskog koji ima problema s koljenom. Zbog ozljeda su otpali Marco Roca koji se ozlijedio u nedjelju na treningu, te od ranije Douglas Costa i Corentin Tolisso, dok je Serge Gnabry otpao zbog koronavirusa.

Kod Parižana nije bilo ozlijeđenog Juana Bernata, Maura Icardija, Layvina Kurzawe, dok su Marco Veratti i Alessandro Florenzi otpali zbog koronavirusa

Champions League - Quarter Final First Leg - Bayern Munich v Paris St Germain

Odmah je krenulo vatreno. Domaćin je već u 2. minuti imao sjajnu priliku, no Choupo-Moting je pogodio vratnicu. Uzvratio je PSG minutu kasnije golom. Neymar je povukao kontru, uposlio Mbappea koji je zabio za vodstvo gostiju.

U 28. minuti već je bilo 2-0, a ponovo je asistent bio Neymar. Sjajni Brazilac je ubacio loptu, Marquinhos izbjegao zamku zaleđa i rutinski pogodio za 2-0. Bayern je u 37. minuti uspio smanjiti. Pavard je ubacio s desne strane, a Choupo-Moting udarcem glavom svladao Navasa.

Na otvaranju drugog dijela PSG je mogao i do trećeg gola, sjajnu priliku je imao Neymar, ali je Neuer obranio njegov udarac. Uzvratio je Alaba u 53. minuti, no Navas se još jednom istaknuo. U 60. minuti Navas ništa nije mogao. Prekid je izveo Kimmich, a Muller je krasnim udarcem glavom skrenuo loptu u suprotni kut za 2-2.

Champions League - Quarter Final First Leg - Bayern Munich v Paris St Germain

Radost domaćina kratko je trajala, PSG je u 69. minuti izveo brzu kontru, a pogodak je ponovo postigao Mbappe. 

Bavarci su do četvrtfinala stigli bez poraza, upisali su sedam pobjeda i remi uz razliku pogodaka 24-7, a ovo im je bio prvi poraz iako su uputili 31 udarac prema golu Parižana, a gosti svega šest (u okvir 12-4).

PSG je pak do ove utakmice u osam susreta upisao pet pobjeda, remi i dva poraza uz razliku pogodaka 18-8.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Liga prvaka, četvrtfinale, prva utakmica 21.00 , München, Allianz Arena
Bayern
Choupo-Moting 37', Müller 60'
2 : 3
PSG
Mbappé 3', 68', Marquinhos 28'
Sortiranje događaja
90+3'

Kraj ljepotice četvrtfinala u Münchenu. PSG je s dva gola Mbappéa pobijedio Bayern 3-2 iako je domaćin na Allianz Areni uputio čak 31 udarac prema golu Keylora Navasa (gosti šest, u okvir 12-4). Robert Lewandowski, koji je zbog ozljede propustio ovu utakmicu, sigurno će biti u mislima Bayernovih navijača. Uzvrat je idući utorak na Parku prinčeva.

CHELSEA SLAVIO

U drugoj utakmici u Portu Chelsea je pobijedio domaćina 2-0 golovima Masona Mounta i Bena Chilwella. Mateo Kovačić igrao je do druge minute sudačke nadoknade.

Više o toj utakmici pročitajte OVDJE.

89'

Traže Bavarci penal zbog igranja rukom jednog od igrača PSG-a u bloku, ali Mateu Lahoz odmahuje rukom. Hm, moguće da je bilo kontakta...

86'

Alaba promašuje veliku priliku! Choupo-Moting odradio je gotovo sve, izgradio poziciju za Austrijanca koji puca neometan s 15-ak metara po sredini, ali otišlo je možda pola metra pokraj desne stative. Uh...

Müller puca u idućem napadu iz slične pozicije, ali pogodio je iz okreta sam sebe u nogu. Propala je i ta šansa Bayerna koji se ispromašivao kao rijetko kad.

79'

Nevjerojatno izgleda statistika. Bayern je uputio čak 25 udaraca, PSG svega pet. U okvir je omjer 12-4 u okrist domaćina, a na semaforu je u onom ključnom podatku, golovima, 2-3.

Komentari 171