Obavijesti

Sport

Komentari 1

Revijalni susret će donijeti dosta koševa na obje strane

Utakmica bez rezultatskog imperativa između ekipa koje igraju brzu košarku. Kavala je ispala iz lige, a Rethymno ne može nigdje sa pete pozicije

VIDEO

Kavala broji posljednje dane u prvoj ligi i polako se pripremaju za sljedeću sezonu kada će igrati u drugoligaškom društvu. Tako im je susret sa velikim Panathinaikosom ustvari došao kao naručen jer nisu imali imperativa rezultata, a opet teško da su mogli poželjeti težu provjeru trenutnih mogućnosti. Može se reći da nisu razočarali jer je poraz od 23 poena razlike ustvari vrlo dobar rezultat, s čime se složio i trener Alexandris koji je i naglasio:

- Treba reći da nam je PAO dao mogućnost da smanjimo rezultat na prihvatljivu razliku jer su igrali sa drugom postavom gotovo cijelo drugo poluvrijeme. Mislim da se nismo osramotili, pokazali smo da ćemo do kraja prvenstva igrati pošteno premda više nemamo šanse ostati u ligi.

Kavala je cijele sezone imala problema sa obranom, pa tako ne čudi da im je i PAO zabio 95 poena. Slično bi im se moglo ponoviti i danas jer im dolazi napadački jedna od najboljih momčadi lige, Rethymno, a imperativa rezultata nema ni kod jedne momčadi:

- Mi se želimo pobjedom oprostiti od svojih vjernih navijača za ovu sezonu. Utakmica nema posebnih tenzija i gledatelji će vjerojatno uživati u lijepoj košarci - kazao je novinarima bek Stefanidis, koji bi danas ponovo trebao biti u sastavu nakon što je prebolio upalu pluća.

Gosti dolaze u sjajnoj formi i izgleda puni motiva premda su odavna osigurali šestu poziciju s koje se ne mogu maknuti, ali svaku utakmicu shvaćaju maksimalno ozbiljno kao pripremu za doigravanje, pa je tako u posljednjem kolu stradao Peristeri kojem je Rethymno utrpao čak 101 poen.

- Jako sam zadovoljan pristupom svojih igrača, jer iako smo sigurni na šestoj poziciji u svaku utakmicu ulazimo sa jednakim žarom i to je bitno kao priprema za doigravanje. Naravno ovako dobra igra omogućuje i da odmorim neke ozljedama načete igrače poput Cartera, Tsochlasa i Kallinikidisa - kazao je nakon lagane pobjede trener Giaples.

U igri Rethymna ionako uvijek sudjeluje bar 10 igrača tako da odmaranje ovih pojedinaca nema utjecaja na igru. Ono što uvijek ostaje isto je stil igre. Agresivna obrana i maksimalno brz napad u kojem se šutira i nakon 5-6 sekundi. Tako su u posljednjem susretu protiv Peristerija ispalili čak 31 tricu od čega su zabili 17. Kako je Kavala poznata kao najgora obrambena momčad u Grčkoj jasno je što se može očekivati večeras:

- Nama je ovo posljednja proba pred doigravanje i moramo utakmicu ozbiljno shvatiti. Jasno je da neće biti velike drame ako i izgubimo, ali želimo u svakom slučaju prikazati dobru košarku i pobjedom ući u doigravanje kako bi zadržali pobjedničku atmosferu - istaknuo je Giaples.

U prvom dijelu sezone Rethymno je Kavali ubacio 88 poena, a slično se može očekivati i danas jer su obje momčadi izrazito napadački orijentirane i igraju jako brzu košarku. Obzirom da će atmosfera biti opuštena obje momčadi mogle bi profitirati u utakmici sa velikim brojem poena.

Prognoza:  Zbroj poena 156,5, tip: više

Ovdje nema puno filozofije. Susret dvije momčadi koje danas igraju revijalnu utakmicu za publiku. Kavala je ispala iz lige, a Rethymno ne može nigdje sa pete pozicije i ova utakmica bit će prijateljsko nadigravanje. U ovakvim okolnostima čak i dvije obrambeno jake momčadi išle bi u over, a ovdje k tome imamo i situaciju u kojoj igraju momčadi kojima obrana uopće nije bitna. Kavala je kroz sezonu primala najviše poena u cijeloj ligi, a Rethymno je poznat kao sastav koji igra strahovito brzu košarku i nerijetko im napadi završavaju za svega 5-6 sekundi. Run and gun je ovdje garantiran i jedini način da ovo padne je očajan šut obje momčadi u što obzirom na nepostojanje obrana ne vjerujem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'