Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Revolucionarnih promjena neće biti, samo sitnije korekcije...'

'Revolucionarnih promjena neće biti, samo sitnije korekcije...'
5

Hvala Igoru Tudoru na podršci koju nam je dao na odlasku i ljudima u klubu koji su nam također dali podršku i omogućili nam priliku da nastavimo započeti posao s prvom momčadi - kazao je Vukas

VIDEO

Igor Tudor se nakon petodnevne trakavice povukao s klupe Hajduka i od ponedjeljka preuzima mjesto pomoćnog trenera Juventusa, a Hajduk će, kao što smo već najavili, u Osijek povesti Hari Vukas. Tudorov drugi mandat ostat će upamćen po jako lošoj igri i rezultatima, Hajduk je preuzeo na drugom mjestu a ostavio ga na petom, bez uigranog sustava i s brojnim lutanjima kada je u pitanju igrački kadar. No Tudorovo drugo poglavlje na klupi Hajduka je zatvoreno i sada se okrećemo novom poglavlju  Harija Vukasa, trećem po redu. Da, trećem, Vukas je na klupi Hajduka već sjedio u dva navrata, oba puta kao privremeno rješenje, a u međuvremenu je bio i pomoćni trener Tudoru, Poklepoviću i Vučeviću.
 
Hari Vukas dijete je Hajduka, debitirao je za prvu momčad kao igrač pred sam kraj Jugo-lige, kasnije je nakon Hajduka igrao za Primorac iz Stobreča, Segestu, Cibaliju, Pazinku, Zagreb, Zadar, Troglav iz Livna i Charleroi, a malo je poznato i da je bio tjedan dana na probi kod Felixa Magatha u HSV-u.

Miranda Čikotić/PIXSELL
Tudor više nije trener Hajduka! U 'bilu' blagajnu 440.000 eura
Tudor više nije trener Hajduka! U 'bilu' blagajnu 440.000 eura

- Bilo je to najbolje razdoblje moje karijere, kao napadač Segeste bio sam najbolji strijelac Intertoto kupa, došli smo i do finala... Bio sam sedam dana na probi u HSV-u, no nisu ponudili ono što je zadovoljavalo mene i Segestu, pa sam se vratio. Danas to zvuči jako čudno, ali Segesta je u vrijeme Đure Brodarca bila vrlo ozbiljan klub – nedavno se prisjetio tih slavnih vremena trener Hajduka, koji i danas s Mariom Mandžukićem dijeli 30. mjesto na listi najboljih strijelaca HNL-a s 56 golova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvi ozbiljniji trenerski posao Vukas je nakon nogometne karijere odradio u Zagori iz Unešića, koju je odveo do četvrtfinala Kupa.
- Eliminirali smo Bjelovar, Osijek i Karlovac, protiv Dinama smo vodili do 56. minute...

Zanat je pekao radeći u Hajdukovoj Akademiji s mladima.
- S Vučkom sam odgojio nekoliko generacija, bili smo prvaci s kadetima, '95 godište Pašalić, Mujan, Z. Milić, Tomić, Dejanović, Vojković, Blažević, Cipetić... Na žalost većina ih je vrlo brzo otišla u inozemstvo.

Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Hajduk nastavio tamo gdje je stao, mučili se protiv Istre i opet ih je spasio Dimitrov...
Hajduk nastavio tamo gdje je stao, mučili se protiv Istre i opet ih je spasio Dimitrov...

Priliku da sjedne na klupu Hajduka dobio je nenadano, baš kao i sada, nakon iznenadnog odstupanja Igora Tudora. U tom turbulentnom proljeću 2015. godine Vukas je najprije odradio dvije utakmice do imenovanja Stanka Poklepovića, poraz od Rijeke i pobjedu nad Slaven Belupom, a onda se nakon Poklepovića i Vučevića opet vratio na klupu za zadnjih sedam kola, u kojima je uspio izboriti plasman u Europu, na radost predsjednika Brbića koji je igračima kao nagradu podijelio 100.000 eura premije.  

No to Vukasu nije bilo dovoljno da ostane na klupi, kao što nije sigurno ni da će ostati i ovoga puta. Kako danas stvari stoje Vukas će s pomoćnicima Vučkom i Golemom voditi Hajduka do reprezentativne stanke, nakon čega bi sportski direktor Ivan Kepčija i savjetnik Mario Stanić trebali odlučiti tko će voditi Hajduka u nastavku sezone. Vukas ili netko drugi. Ogledi s Osijekom i Slaven Belupom mogli bi tako biti i 'kvalifikacijski' za Vukasa i njegov stožer, a vidljivi pomaci u igri i korištenju igračkog kadra, kao i naravno pobjede, vjerojatno bi nagnali Kepčiju i Stanića da s Vukasom zadrže kakav takav kontinuitet vođenja momčadi, u koji se toliko kunu.

Iz Hajduka su Vukasa nastojali zaštititi od pritiska pa je njegova izjava odaslana medijima nakon jutarnjeg treninga i prije puta u Osijek, bez mogućnosti postavljanja dodatnih pitanja. Vukas u sutrašnjem dvoboju u Gradskom vrtu neće moći računati na grčkog napadača Dimitrisa Diamantakosa koji mora odraditi još jednu utakmicu suspenzije te na Samuela Eduoka, Leona Krekovića i Tonija Teklića koji su ozlijeđeni. U konkurenciju se vraćaju Jairo i Mario Vušković koji su zbog kartona propustili prvu utakmicu u kojoj su Bijeli s 2:0 slavili protiv Istre na Poljudu.

Ivo Čagalj/Pixsell
Ovo je bila tranzicija s najmanje turbulencija, stojimo uz trenera
Ovo je bila tranzicija s najmanje turbulencija, stojimo uz trenera

- Hvala Tudoru na svemu što smo odradili do sada i podršci koju nam je dao na odlasku. Ipak smo svi mi došli s njim i on je zaslužio svojim predanim radom ovu priliku koja mu se ukazala. Hvala i ljudima u klubu koji su nam dali podršku i omogućili nam da nastavimo i dalje raditi. Sutra nas čeka Osijek, svi znamo koliko je gostovanje gore zahtjevno. Za nas nema lakih utakmica, sve se pokazuje na terenu i to je jedina priča, sve ostalo pada u vodu kad se dođe na zeleni teren. Nemamo Diamantakosa, Eduoka, Simića i Teklića, Stipu Radića ćemo 'spustiti' u B momčad, a svi ostali su spremni i orni za utakmicu – kazao je Vukas i dodao kako želi što neće biti publike:

- Nogomet se igra zbog gledatelja, sad, kome će ovo biti otežavajuća okolnost vidjet ćemo. Nema se za ovakvu utakmicu što posebno pripremati, momčadi se znaju, nema velikih promjena, a one promjene u vršku napada koje su oni imali su sigurno nadomjestili. Pogledali smo njihovu utakmicu iz prvoga kola, pokušat ćemo neutralizirati njihovu agresivnost, želimo biti pametni i kompaktni i djelovati kao momčad. Mi imamo kvalitetu i želimo je iskoristiti i napraviti dobar rezultat... Što se tiče momčadi, nećemo puno mijenjati, vjerojatno će biti sitnih korekcija u igri i to je sve, neće biti nešto revolucionarno drugačije. Najvažnija je kompaktnost i neutralizacija njihovih dobrih stvari, a u napadu imamo dovoljno kvalitete da budemo opasni...

Goran Stanzl/PIXSELL


 
Obzirom  da nismo bili u mogućnosti Vukasu postaviti pitanje o njegovim planovima i željama, konkretno, bi li volio ostati na klupi Hajduka, prisjetimo se izjave koju je dao prije pet godina, kada je također na klupi naslijedio Igora Tudora kao privremeno rješenje do izbora novog trenera:

- Neki su mi poručili da sam lud, jer samo lud čovjek može preuzeti Hajduka u ovakvoj situaciji. Ali, prilika da vodiš klub kao Hajduk se ne ukazuje baš svaki dan, i ja sam je odlučio iskoristiti. Samouvjeren sam, znam da s momcima mogu izboriti Europu, i od prvoga dana igračima sam želio pokazati hrabrost i odlučnost da mi to možemo. Tudor mi ništa nije zamjerio, naš odnos je i danas više nego prijateljski. Bez obzira što sam s upravom dogovorio da momčad vodim samo do kraja sezone, želim izboriti Europu, te tako sebi 'kupiti kartu' za mjesto na klupi i u sljedećim sezonama – kazao je tada Vukas, koji je prije Hajduka samostalno sjedio prošlog ljeta i na klupi Zrinjskog iz Mostara, te u drugom kolu kvalifikacija za Europsku ligu eliminirao favorizirani nizozemski Utrecht, što je bila velika senzacija i najveći europski uspjeh u povijesti kluba. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti
NEUNIŠTIV JE

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti

Modrić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom (3-2) i opet bio ključan čovjek svoje momčadi...
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi