Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

'Rezali su me i opet sastavljali, ja sam kao ljudska slagalica'

Rezali su ga i prekrajali su kao da 'rade novog čovjeka'. Uzmi s ruke, premjesti na nogu. 'Ukradi' s bedra pa stavi na gležanj. Ubaci pločicu i nek' drži dok može. Ljubav prema nogometu jača je od ozljeda

Foto: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL
11 komentara

Santi Cazorla s Villarrealom je skoro pobijedio Barcelonu. Asistencija Carlosu Bacci za 4-2 bila je nogometna raskoš najviše kategorije.

Na kraju je završilo 4-4. Santi Cazorla vs. Barca 4-4. Santi ima 34 godine. Dio je nogometne povijesti, a i dalje igra. Vrhunski igra.

Premda zapravo baš i 'ne bi trebao'. To da Santi Cazorla može igrati nogomet, to baš ni liječnicima specijalistima nije najjasnije.

Sve su mi tetovaže razbacane

Foto: HEINO KALIS/Reuters, Twitter

Za renomirani engleski Guardian španjolski je umjetnik lopte opisao pobjedu ljubavi prema nogometu nad lomovima, infekcijama, bakterijama i prijetnjom amputacije.

Rezali su ga i prekrajali su kao da 'rade novog čovjeka'. Uzmi s ruke, premjesti na nogu. 'Ukradi' s bedra pa stavi na gležanj. Evo citata za skicu jedne (posebne) karijere...

- Ja sam Santi Cazorla i ja sam ljudska slagalica. Dio mišića lijeve ruke mi je u desnom gležnju. Dio mišića desne noge je u desnoj peti, a onaj dio kod lakta pokrpan je dijelom bedrenog mišića.

- U stopalu imam metalnu pločicu. Toliko su me rezali i preslagivali da više nijedna tetovaža na meni nema nikakvog smisla. Sada su to kao nasumce razbacana slova.

Oporavak od 636 dana

La Liga Santander - Villarreal v Real Madrid | Autor: HEINO KALIS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: HEINO KALIS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- Imao sam bezbroj operacija koljena, gležnja i stopala. Kirurg Mikel Sanchez je moj primjer ubacio u studiju koju je napisao. On i fizioterapeuti mi kažu da nikada nisu vidjeli tako ekstremni primjer 'krpanja' profesionalnog sportaša.

- Nakon jedne operacije imao sam bakterijsku infekciju koja mi 'pojela' 10 cm tetive. Sve se događalo ispod kože pa je prava šteta konstatirana tek kad su opet otvorili gležanj.

- Nakon deset operacija opet me razrežu i zateknu žestoku infekciju. Tkivo uništeno, kost mekana. Bio sam u Arsenalu, Arsene Wenger je rekao: "Ovo je nešto najgore što sam ikad vidio".

- Ja sam klasični nogometni fanatik. Zaljubljen sam u nogomet. Lud sam za nogometom. A ozljede i operacije su mi uzele 636 dana karijere u kojima nisam smio taknuti loptu.

- Obitelj me se 'htjela odreći' jer su im liječnici svako toliko govorili da nije u pitanju nogomet nego hoću li moći hodati ili hoće li mi morati amputirati dio noge.

Di ćeš s tom nogom, jesi normalan?!

- Dvaput sam mislio prekinuti karijeru, 2015. i 2016. Puknuće kosti u stopalu pa ozljeda ligamenata koljena. Igram, na poluvremenu se ohladim pa ne mogu hodati od bolova.

- Wenger je ljudina. On je nakon svih operacija aktivirao onu 'plus jedan' godinu ugovora u ime kluba i rekao mi "Santi, oporavljaj se u miru. Imaš ugovor, misli na zdravlje".

- Nakon treninga plačem od bolova, a ženi kažem "To su suze radosnice". I bile su. Jer plakao sam od bolova, ali i od sreće. Sreće što mogu: šutnuti nogometnu loptu!

- Poslije oporavka odem na prvi trening, suigrači u svlačionici gledaju moje ožiljke pa mene, pa ožiljke, pa mene... I onda kolektivno: "Di ćeš ti s tom nogom, jesi normalan"?!

- Nedavno su igrale legende Arsenala i Reala, na Emiratesu. Moji Topnici me nisu zvali da igram, a znate zašto? Jer je to tekma za bivše igrače, a ja: još uvijek igram nogomet!

Naši partneri pišu
Message