Obavijesti

Sport

Komentari 0

Riječka nogometna mladost na djelu: Bušnja zabio za pobjedu

Riječka nogometna mladost na djelu: Bušnja zabio za pobjedu
1

U nastavku utakmice šansu je dobila toliko osporavana riječka mladost i - pokazala da zaslužuje šansu. Nije to bila neka rapsodija, ali 'klinci' su bili življi i poduzetniji od već pomalo umornih seniora

VIDEO

Rijeka se pobjedom oprostila od Portugala i Albufeire iz koje se sutra, via Venezia, vraća na Kvarner. Večeras je golom mladog Međimurca Denisa Bušnje (18) pobijeđena četvrta momčad kineske lige Beijing Sinobo Guoan FC kojem su nedostajala petorica reprezentativaca (igraju na Azijskome Kupu), a najbolji pojedinac - Brazilac Renato Augusto, nije ni ulazio u igru.

Odlučio 18-godišnjak

Rijeka je dominirala cijelu utakmicu, dominirala i promašivala. Heber koji bi se trebao prodati baš u Kinu promašio je prve dvije šanse u 5. i 8. minuti, u dva navrata iz daljine je pokušavao Petar Mamić, a sjajne prigode propustili su i Pavičić i Puljić. Kinezi su priprijetili jednom, preko Viere, ali Sluga je odličnom intervencijom izvadio loptu iz donjeg lijevog kuta.

U nastavku su, naravno, krenule brojne zamjene, šansu je dobila toliko osporavana riječka mladost i - pokazala da zaslužuje šansu. Nije to bila neka rapsodija, ali 'klinci' su bili življi i poduzetniji od već pomalo umornih seniora.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:06

Pobjednički gol Bušnja je zabio nakon solo-akcije: ulazak s lijeve strane, dribling, lopta namještena na desnu nogu i odličan šut u donji desni kut Dehaija - 1:0 i pozdrav Portugalu sa drugom uzastopnom pobjedom.

Mance čeka u Lisabonu

Kapetan Gorgon nije igrao, i dalje ga se čuva iz predostrožnosti. Sutra će na lisabonskom aerodromu Riječane dočekati pomoćnik sportskog direktora Ivan Mance koji je ranije otišao iz Albufeire da bi u portugalskoj prijestolnici finiširao prvi veći posao Rijekinog zimskog prijelaznog roka.

Rijeka-Beijing Sinobo Guoan FC 1:0

Strijelci: 1:0 Bušnja (86').

Rijeka: Sluga (46' Prskalo) - Raspopović (71' Braut), Župarić (83' Pavelic), Punčec (46' Velkovski), Mamić (71' Smolčić) - Pavičić (71' Čanađija), Lončar (71' Capan) - Kvržić (71' Acosty), Puljić (46' Vuk), Heber (71' Bušnja) - Čolak (83' Mitrović). Trener: I.Bišćan.

Beijing: Sen - Jiang, Tenglong, Peng, Lei - Saeter - Xizhe, Yennaris, Viera, Taiyan - Bakambu (od 46': Dehai, Zhi, Yiming, Yangqiang, Longfei, Kaisaier, Dongwei, Siqi, Guobo, Xinole, Mengtao). Trener: R.Schmidt.

Albufeira, Stadio Municipal. Gledatelja: 50. Sudac: Pinto (Portimao).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija