Obavijesti

Sport

Komentari 9

'Filtriralo' me u Hajduku, a Torres je rekao da sam dobar

'Filtriralo' me u Hajduku, a Torres je rekao da sam dobar
1

Torres je na "ševi" ulazio u noge s 34 godine, na treninzima je išao kao bik. U Hajduku sam bio kao dječak, ali nisu me ostavili pa sam morao u susjedni RNK Split, priča Nino Galović, koji je u 92. minuti zakucao Hajduk na peto mjesto

VIDEO

U Rijeku je došao s misijom. Morao je uskočiti u kopačke Darija Župarića i Roberta Punčeca koji su otišli živjeti "američki san". Jasno, pričamo o braniču Nini Galoviću (28), mladiću rođenom u Supetru na Braču. U nedjelju je krasnim pogotkom glavom srušio Hajduk u 92. minuti (3-2) i prikovao ih za peto mjesto na ljestvici. Slavlje je bilo vatreno...

- Uh, proveselili se sinoć. Ne bih rekao da je moje slavlje nakon gola bilo vatreno u smislu neke provokacije. Stoper sam, zabijem jednom u "sto" utakmica. Vjerujte, da igram u petoj ligi i da zabijem u sudačkoj nadoknadi za pobjedu veselio bih se jednako, a kamoli kad se sruši jedna ozbiljna momčad poput Hajduka.

Pogledajte video: Slavlje nogometaša Rijeke

Pokretanje videa...

Slavlje Rijeke na Poljudu 01:00
Z.M. (61): Hajduk ispada od ribara, a u skupinama Europe rjeđe je od Halleyjevog kometa
Z.M. (61): Hajduk ispada od ribara, a u skupinama Europe rjeđe je od Halleyjevog kometa
Tudor ostao bez glasa; Rožman: Možda nam se vratilo za prije
Tudor ostao bez glasa; Rožman: Možda nam se vratilo za prije

Razvukao je Galović nakon gola smiješak. Da, doslovno razvukao, prstima, poput filmskog lika Jokera.

- U prvom dijelu sezone Raspopović je tako slavio kad je zabio pa smo ga zezali da ne zna ni gol proslaviti. Iskoristio sam priliku i oponašao ga, to je naša interna fora - smije se Galović.

Osijek ugostio Rijeku u 32. kolu HT Prve lige

Nino je kao dječak igrao u Hajduku.

- Igrao sam nekoliko godina u omladinskom pogonu Hajduka, ali "filtriralo" me - rekao je Galović kroz smijeh pa dodao:

- Znate kako je to, kad si dječak ne isplivaš odmah uvijek. Otišao sam u susjedni RNK Split i ipak napravio karijeru. Dobio sam par poruka od prijatelja iz Splita nakon derbija, naravno, sve kroz šalu. Zna se dobro tko sam i što sam, ali profesionalac sam i sad me zanimaju samo dobri rezultati Rijeke.

Galović je u Rijeku došao u zimskom prijelaznom roku.

- Tu sam već nekoliko mjeseci i zaista uživam. Poznavao sam otprije par igrača, osobno se znao s Frankom Andrijaševićem, ali družim se sa svima. Kod nas u Rijeci nema klanova, svi se druže sa svima. Idemo zajedno na kave, na plažu, baš smo prava klapa - otkriva.

Zagreb: Utakmica HNK Hajduk Split i HNK Rijeka u 35. kolu Prve HNL

Rijeka je prije nekoliko kola bila u gotovo nemogućoj misiji, drugo mjesto bilo je "miljama daleko", a sad je s tri pobjede u nizu postalo itekako dohvatljivo. Rožmanova družina u zadnjem kolu dočekuje Istru na Rujevici, a u Gradskom vrtu će se sučeliti Osijek i Lokomotiva. Remi Osijeka i Lokomotive te pobjeda Rijeke bili bi dovoljni prvoligašu s Kvarnera za drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

- Liga je strašno napredovala i nema momčadi koja u nekom dijelu sezone nije imala "blackout". Taj Inter koji je zadnji izgleda dobro, Istra je ratnička ekipa, tu su Gorica, Slaven Belupo... Da ne govorim o prvih pet ekipa. Više nema unaprijed upisanih bodova. Nadat ćemo se da će nas pomaziti rezultat iz utakmice Osijeka i Lokomotive. Vjerujem da možemo do tog drugog mjesta - uvjeren je Galović.

Bitka tri kluba do samog kraja! Što komu treba za Ligu prvaka?
Bitka tri kluba do samog kraja! Što komu treba za Ligu prvaka?
Zagreb: Utakmica HNK Hajduk Split i HNK Rijeka u 35. kolu Prve HNL

Nino je četiri godine igrao u inozemstvu. Bio je u izraelskom Ashdodu, u dva navrata u Dinamo Minsku, a igrao je i za japanski Sagan Tosu, gdje je svlačionicu dijelio s Fernandom Torresom.

- U karijeri sam igrao s velikim imenima poput Ivice Križanca koji je sa Zenitom osvojio sve što se osvojiti moglo. Zatim s bivšim hrvatskim reprezentativcima Tomislavom Dujmovićem i Matom Bilićem u Splitu, ali mogu reći da je Fernando Torres najveće ime s kojim sam igrao - rekao je Galović kojeg su prijatelji na društvenim mrežama zezali da je 'fotošopiran' na slikama s El Niñom.

- Pričali smo dosta puta i kazao mi je kako sam ga iznenadio na treninzima. Rekao mi je da misli da sam dobar igrač i da mogu puno pomoći momčadi. Lijepo me prihvatio i čim sam došao osjećao sam se kao da se znamo duže vremena - rekao je Galović pa dodao nekoliko zanimljivih anegdota:

- Iako ima obitelj i puno obaveza uvijek je spreman popričati sa svima, a navijači su ga čekali nakon svakog treninga. Prava je zvijezda, a toliko je skroman. S 34 godine išao je kao bik. Svaki put kad smo na treningu igrali "ševe" on je "klizao" doslovno u noge i ulazio u svaki duel kao kakav junior koji se tek treba dokazati u nogometu, a ne kao netko tko je prošao klubove poput Liverpoola, Chelseaja, Milana i Atletico Madrida. Bio bi u teretani minimalno sat vremena dnevno - završio je junak Rijeke.

Galović u 1. HNL:

  • Nastupi - 103 (Split, Slaven Belupo, Rijeka)
  • Golovi - 4
  • Žuti kartoni - 10
  • Crveni kartoni - 4
  • Nastupi za Rijeku - 9
  • Golovi - 2
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu