Obavijesti

Sport

Komentari 37

Bitka tri kluba do samog kraja! Što komu treba za Ligu prvaka?

Bitka tri kluba do samog kraja! Što komu treba za Ligu prvaka?

Osijek, Lokomotiva i Rijeka. Tri kluba nadaju se da će završiti sezonu na drugom mjestu i igrati kvalifikacije za Ligu prvaka. Odluka se odgađa do posljednjeg kola iduću subotu od 21 sat

VIDEO

Još tamo od 7. ožujka prošle godine, kad je Dinamo pobijedio Benficu na Maksimiru i osigurao HNL-u dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka, mnogim su našim klubovima narasle zazubice i cijelu smo ovu sezonu gledali tko bi to mogao parirati Dinamu koji je, pokazalo se, opet bez previše stresa osvojio prvenstvo.

A pitanje putnika u drugo pretkolo Lige prvaka rješavat će se - u posljednjem kolu! Nije moglo biti dramatičnije, ali i ne samo to jer u igri su tri kluba. Sva tri s vrlo realnim i ostvarivim scenarijima.

POGLEDAJTE VIDEO: Novi stadion Osijeka

Pokretanje videa...

01:41

Dakle, 25. srpnja od 21.05 u Gradskom vrtu igraju Osijek i Lokomotiva, dok na Rujevici Rijeka ugošćuje Istru 1961. Osijek je na 62 boda, kao i lokosi, a Riječani imaju bod manje.

Kako Osijek može do Lige prvaka

Osijek ima najviše mogućih kombinacija jer je trenutačno drugi i ima bolji međusobni omjer od lokosa, ali nakon pobjede Rijeke na Poljudu nema previše prostora za kombinacije. Treba ići po pobjedu, a ima prednost domaćeg terena, ne i navijača jer je HNS opet zatvorio tribine za završnicu sezone.

No momčad Ivice Kuleševića može završiti druga i s remijem ako Rijeka ne pobijedi rasterećenu Istru 1961, koja je sigurna deveta i nema preveliku motivaciju za tu utakmicu. Tako da je u to vrlo teško vjerovati.

Kako Lokomotiva može do Lige prvaka

Lokosi su si mogli bitno olakšati život da su u nedjelju pobijedili Goricu u Kranjčevićevoj, ali završilo je 1-1 pa su time ostavili Rijeku u igri i suzili si mogućnost kalkuliranja u zadnjem kolu.

Tako im neće odgovarati remi s Osijekom, nego isključivo pobjeda. I neće ih previše zanimati što se događa na Rujevici jer samo svojom pobjedom mogu završiti na drugoj poziciji.

Ne uspiju li u tome, a Rijeka remizira s Istrom, onda će u kombinacijama za treće mjesto odlučivati međusobni omjer. Koji je potpuno identičan (svatko ima po pobjedu, a dva su bila remija), čak je i gol-razlika ista, ali bi Lokomotiva u tom slučaju bila ispred Rijeke jer je zabila jedan gol više u gostima.

Kako Rijeka može do Lige prvaka

E, ona je momčad koja će najviše gledati što se događa na stadionu na kojem ne igra, a pritom mora voditi računa i o svojoj utakmici. Prvi uvjet da Rijeka završi druga jest da pobijedi Istru, makar i 1-0.

Drugi uvjet jest da Osijek - Lokomotiva završi bez pobjednika. I takav epilog nikako nije neizvjestan jer obje momčadi ionako moraju ići po pobjedu, a u Rijeci će stiskati palčeve da bude borbena utakmica i da završi remijem.

Rijeka je dvaput bila u kvalifikacijama za Ligu prvaka, davne 1999. je kao drugoplasirana ispala od Partizana (6-1), a prije tri godine je, nakon duple krune, u play-offu ispala od Olympiacosa 3-1 i završila u Europskoj ligi i ima najviše europskog iskustva. Osijeku i lokosima to bi bilo prvi put.

Dakle, subota, 25. srpnja, 21.05. Zavalite se i uživajte u uzbudljivom finišu HNL-a! Nagrada: mjesto u ždrijebu drugog pretkola Lige prvaka i dijela za neprvake 10. kolovoza i utakmica u pretkolu elitnog natjecanja 25. ili 26. kolovoza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union