Obavijesti

Sport

Komentari 10

Rijeka: Braut blizu startnih 11, a za vikend stiže pravo pojačanje

Rijeka: Braut blizu startnih 11, a za vikend stiže pravo pojačanje
4

Ovog će proljeća Rijeka igrati i za jednog velikog navijača kojeg više nema. Preminuo je Damirov otac, Šime Mišković. Čovjek koji ga je, stalno je isticao predsjednik, naučio kako se voli Rijeka

VIDEO

Nedjeljnim gostovanjem kod Dinama Rijeka će postati prvi klub koji će u HNL-u odigrati 1.000 utakmica! Najviše golova u 999 utakmica nije se zabilo Dinamu nego - Hajduku, 120 puta se radovalo riječkoj lopti u splitskoj mreži.

Najmlađi igrač koji je ikad zaigrao za Rijeku u Prvoj HNL je - Filip Braut (19). Sa 16 godina, 11 mjeseci i 20 dana debitirao je još kod Igora Bišćana koji ga je 25. svibnja 2019. na gostovanju u Koprivnici poslao na travnjak svih 90 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO: Filip Braut

Pokretanje videa...

00:56

Lako je moguće da Brauta vidimo i u nedjelju u Maksimiru jer, odlaskom Tomečaka, a dok ne dođe pojačanje, Goran Tomić drugih prirodnih rješenja na desnome boku zapravo i nema.

Inače, najstariji igrač koji je ikad zaigrao za Rijeku u Prvoj HNL je pokojni Mladen Romić koji je Rijekin dres nosio sa 39 godina, 6 mjeseci i 10 dana.

Ne bude li nepredviđenih problema sa ozljedama i(li) virozama riječki će napad predvoditi fantastični napadač i borac Josip Drmić i Robert Murić.

Gimnazijalac klupski rekorder: Sam sebe sam doveo u Rijeku
Gimnazijalac klupski rekorder: Sam sebe sam doveo u Rijeku

Haris Vučkić figurira kao treći u tom ofenzivno orijentiranom tercetu, ali naravno - kao veznjak koji puno toga treba donijeti i prema naprijed i prema nazad.

Od Vučkića se ovog proljeća, s punim pravom, očekuje jako puno. Svi znaju koliko zna, sad neka pokaže i koliko može. Posebno u prvih nekoliko kola dok Palikuča ne kompletira momčad.

A po tom pitanju novosti se očekuju već sutra pa u prvim danima sljedećeg tjedna. Desni bočni i zadnji vezni iz klubova-divova europskog nogometa. I naravno... Sa mogućnošću da se još zaradi na nekom izlaznom transferu, bilo od iskusnijih, bilo od klinaca koji su na stalnoj meti prvenstveno klubova iz Bundeslige i Serie A!

Grande Šime

'Bijeli' će u prvo proljetno kolo istrčati sa silnom tugom i golemim motivom više. Sredinom tjedna svoje je oči u 83. godini života zauvijek zatvorio veliki navijač Rijeke, Damirov otac - Šime Mišković.

Klupski je predsjednik valjda milijun puta ponovio (ama baš svaki put: pun osmijeha):

- Ljubav prema Rijeci kod nas je dio obiteljske priče. On je od mene napravio navijača Rijeke jer sam odrastao s tom ljubavlju i prema našem klubu - pričao nam je Damir Mišković predstavljajući oca u proljeće 2012. kada je preuzimao Rijeku.

- Rijeka je dio naše svakodnevice, stalna tema i ljubav. Rijeku smo pratili pa ma u kojem se kutku svijeta nalazili. Utoliko nam je veći ponos što onda tom klubu kojeg toliko volimo možemo i pomoći - govorio je predsjednik. I za oca uvijek govorio isto:

- Evo ga. Najveći navijač Rijeke... Grande Šime!

Šime Mišković rođen je 8. veljače 1939. Radni vijek proveo je u riječkoj luci pa se onda skrbeći za suprugu Annu i sinove Damira i Marka, kao mnogi, otisnuo van granica Hrvatske. Volio je otići na ribe pa je u mirovini guštao u onome za što tijekom pustih godina napornog rada nije moglo biti vremena.

U domu Miškovićevih, tuga. Svijeća i crna vrpca na okviru slike voljenog tate, supruga, djeda... Onako kako će ga pamtiti. Nasmijanog, na barci, na moru. Grande Šime. Ovog će proljeća Rijeka igrati i za njega.

Posljednji ispraćaj Šime Miškovića bit će u ponedjeljak, na riječkome groblju Kozala.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio