Obavijesti

Sport

Komentari 3

Rijeka ima Europu, hoće drugo mjesto pa ide u Pulu po trofej!

Rijeka ima Europu, hoće drugo mjesto pa ide u Pulu po trofej!
8

Promijenit ću najmanje tri igrača. Zbog kartona, umora i finala Kupa koje igramo s Dinamom. U Osijeku smo sami dolijevali ulje na vatru. Ne želim razmišljati o sucima, kaže trener Igor Bišćan.

VIDEO

Rijeka je Europu već osigurala, ali zbog poraza u Osijeku tek mora potvrditi drugo mjesto. U preostala dva kola trebaju joj tri boda. Npr. iz subotnje tekme s Lokomotivom na Rujevici.

-  Nije nam svejedno biti drugi, treći ili četvrti. Bilo bi šteta da nakon svega, svih problema i toliko vremena provedenom na drugom mjestu, ne budemo drugi i na kraju sezone. Mislim da to i zaslužujemo - govori šef Igor Bišćan.

- Lokomotiva je imala određenih problema, ali mislim da je to sad iza njih, barem sudeći po onome što su odigrali u Koprivnici. Oni vrijede puno više, a i pokazivali je puno više u prvom dijelu sezone. Na proljeće su osvojili manje bodova nego što su trebali. Puni su potencijala, posebno u igri prema naprijed. Morat ćemo biti jako dobri da ih u subotu pobijedimo.

Mi smo dolijevali ulje na vatru

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Osijeku je momčad djelovala: nervozno?

- Istina. A to moramo izbjegavati. Najprije treba biti kritičan prema sebi. Može se pričati o suđenju, ali činjenica je da smo i mi 'dolijevali ulje na vatru'! Što je nedopustivo smije se ponoviti. Sudac za finale Kupa? Najbolje mi je ne misliti o tome.

Morat ćete mijenjati momčad zbog 'osječkih' kartona...

- Zbog kartona, zbog toga što nas nakon Lokomotive čekaju još dvije važne utakmice, a i zbog umora jer dobar dio utakmice u prošlom kolu morali smo igrati s igračem manje. Promijenit ću minimalno tri igrača u odnosu na momčad koja je počela u Osijeku.

Ivan Tomečak i Alex Gorgon, u porazu od Osijeka zaigrali su nakon dugih pauza?

- Tomečak je i dobro igrao i dobro se osjeća nakon te prve utakmice poslije dugo vremena. Gorgon malo više osjeća posljedice prvog istrčavanja nakon operacije i oporavka tako da ću u subotu odlučiti hoće li i koliko igrati protiv Lokomotive.

- Sudac za finale Kupa? Najbolje mi je ne misliti o tome.

Sustav? Nebitan

Stoperski iskusnik Dario Župarić najavljuje:

- Teška nas utakmica čeka s Lokomotivom. Oni su neopterećeni i to im ide u korist. Imaju jaku puno 'zanimljivih', mladih, a dobrih igrača. Obrana s tri stopera? Sustav ne mijenja puno. Ne znači ako smo trojica iza da je to automatski defenzivno. Meni je više-manje svejedno. Treba znati i napadati i braniti se u bilo kojem sustavu. Pokazali smo da možemo igrati dobro i sa četvoricom i sa trojicom (tj. petoricom) u liniji. Najbitnije je da je što više zdravih i spremnih. O tome koji su igrači na raspolaganju zapravo će najviše ovisi formacije u kojima ćemo odigrati preostala tri susreta - rekao je Župarić.

Rijeka nakon subotnje utakmice s Lokomotivom na Rujevici u srijedu, u Puli, igra finale Kupa s Dinamom i na kraju HNL-sezone gostuje kod Belupa. Ako pobijedi Lokomotivu, u Koprivnicu će 'na izlet'. A možda i sa novim Kupom u vitrinama!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida