Obavijesti

Sport

Komentari 7

Rijeka na Napoli bez Halilovića, Kulenovića, Menala, Pavičića...

Rijeka  na Napoli bez Halilovića, Kulenovića, Menala, Pavičića...
5

Rožmanu će u četvrtak od 21.00 nedostajati nositelji igre Halilović, Kulenović, Menalo, Escoval, Pavičić... A za gostovanje kod Gattusove momčadi ne konkuriraju ni Lepinjica, Arsenić, Prskalo i Ristovski

VIDEO

Oni koji su smjeli sletjeli su u Napulj, na San Paolu će trenirati u srijedu od 20 sati, a u četvrtak bez pola momčadi od 21 sat istrčati protiv strašnog Napolija u četvrtom kolu F skupine Europske lige.

POGLEDAJTE VIDEO: Iz sunčane Rijeke u sunčani Napulj...

Pokretanje videa...

Rijeka u Napulju 00:44

Rijeka je u utorak bila šokirana nalazima testova na korona virus koji su joj, 15-ak sati kasnije nego inače, poslali iz Uefinih laboratorija. Osam pozitivnih. Konkretna imena, naravno, nisu predmet javne uporabe. Kao činjenica ostaje da će barem pola pričuva koje će sjediti pored Rožmana biti igrači iz juniorskog pogona. Pa su ionako slabašni izgledi da se protiv Insignea, Koulibalyja & com. eventualno nekim čudom osvoji barem bod sada ušli u sferu nogometne fantastike i tek čiste teorije.

Običaj je za odlazak na svake pripreme i europska gostovanja medijima podastrijeti listu putnika, ali živimo vremena u kojima javne objave diktira GDPR, a momčadi se u autobuse ukrcavaju daleko od očiju predstavnika medija.

 

Pred mikrofone i kamere u srijedu ujutro je, prije polaska autobusom u zračnu luku na Krk pa onda leta za Napulj, stao sjajni veznjak Stjepan Lončar.

- Bez obzira na to koga nema tj. tko ne može igrati, Rijeka uvijek ima plan i ambicije kojima želi na terenu potvrditi ono na čemu se svakodnevno i naporno radi na treninzima. Mi koji ćemo igrati, igrat ćemo da pokušamo izboriti pozitivan rezultat - pričao je neumorni riječki i BiH ljevak.

- Znamo da nas očekuje tvrda i teška utakmica. Ali... Vidjeli smo kada su nam došli na Rujevicu kako i protiv Napolija možemo biti konkurentni kada igramo zajedno kao jedan, kada igramo maksimalno i trenerove zahtjeve pretočimo na teren. Nadam se da i na San Paolu možemo napraviti povoljan rezultat - najavio je čovjek koji nikad nije umoran i bez kojeg je riječka momčad postala teško zamisliva.

Među onima koji nisu otputovali za Italiju ima igrača koji su: klasični nositelji Rijekine igre. Igrači koji, ako su zdravi i nemaju problema s kartonima, 99% idu u startnih 11, kao primjerice Halilović, Kulenović, Menalo, Escoval, Pavičić... A za gostovanje kod Gattusove momčadi ne konkuriraju ni Lepinjica, Arsenić, Prskalo, Ristovski...

Pa se nekako nameće početni sastav koji će Simon Rožman sastavljati prema diktatu Covida-19, a ne prema vlastitim zamislima. U sustavu 3-4-2-1 (tj. 5-4-1) sutra bi u Napulju trebali istrčati:

Nevistić - Galović, Velkovski, Smolčić - Tomečak, Čerin, Lončar, Štefulj - Murić, Andrijašević - Yateke.

Na klupi se očekuje golmana Nwolokora, igrače Raspopovića, Brauta, Anastasija i... Klince iz juniorskog pogona (među koje, nota bene, spada i spomenuti, a tek 18-godišnji Filip Braut).

U Napulj se dakle otišlo bez deset igrača, a Napoli je prvi u strašnom nizu koji prije zimskog time-outa čeka Rožmanovu momčad:

  • 26.11. Napoli-Rijeka (EL)
  • 29.11. Rijeka-Osijek (HNL)
  • 03.12. Real Sociedad-Rijeka (EL)
  • 06.12. Hajduk-Rijeka (HNL)
  • 10.12. Rijeka-AZ Alkmaar (EL)
  • 13.12. Rijeka-Dinamo (HNL)
  • 16.12. Varaždin-Rijeka (Kup)
  • 20.12. Sl.Belupo-Rijeka (HNL)
Rijeka Orlandu u čast: 'Piši jer to je život. A život je zaj...ncija'
Rijeka Orlandu u čast: 'Piši jer to je život. A život je zaj...ncija'

Treneri žive svoje profesionalne košmare jer svaki pomno i brižno pripremani plan i program u svakom trenutku može pasti kao da nikad nije ni postojao. Primjerice, nakon Napolija realno je očekivati da se zbog svih korona-komplikacija sa Osijekom neće ni igrati nego derbi odgoditi. Jer to dozvoljavaju hrvatske epidemiološke mjere. Uefu to ne zanima. Ako u kadru imaš 13 nezaraženih - igraj.

Pa bi, koliko je god nerealno o tome sanjati, bilo tako silno lijepo da hrvatska Rijeka, sve ovako desetkovana, i koroni i Uefi i lošoj sreći u inat, na San Paolu napravi neku senzaciju.

Vjerujte, 'ludi' Rožman u to vjeruje i 24 sata dnevno priprema upravo takvu priču!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja