Obavijesti

Sport

Komentari 21

Rijeka je na Drosini već osvajala Kup, a za Istru ne smije igrati igrač koji je na posudbi iz Rijeke

Rijeka je na Drosini već osvajala Kup, a za Istru ne smije igrati igrač koji je na posudbi iz Rijeke
6

Istra 1961 vs Rijeka (18:00), susjedski obračun za finale u kojem je Rijeka bila dvaput zaredom i osvojila Rabuzinovo 'Sunce'. Bijeli imaju osam osvojenih Kupova, a baš su na 'Drosini' 2019. uzeli trofej

VIDEO

Veliki nas obračun čeka na 'Aldu Drosini'. Susjedski rivalitet, utakmice sa uvijek posebni nabojem i žestinom, neizvjesnost bez obzira na daleku trofejniju tradiciju gostiju i obračun u kojem nema prava na kiks jer... Nema uzvrata, nema šanse da se popravi pogreška. Istra protiv Rijeke u Puli (18:00), 'Žuto-zeleni' protiv 'Bijelih' za - finale Kupa!

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Pokretanje videa...

Rijeka bijelih snova 01:15

Drugi polufinalni meč odigrat će se za dva tjedna (Gorica vs Dinamo) jer je briljantni Dinamov pohod u Europi složio raspored prema kojem Istra i Rijeka u srijedu igraju polufinale Kupa, a Dinamo u četvrtak igra uzvrat četvrtfinala Europske lige na 'Estadio de la Ceramica' u Villarrealu.

Teoretski, Rijeka je (i na 'Drosini') veliki, ogromni favorit. Puležani 'Bijele' nisu pobijedili od 14. listopada 2017. Od tada je odigrano 14 'Derbija della Učka' i sve je što su Istrijani uspjeli napraviti su - dva remija!

Rijeka i Istra sastali se u 21. kolu HT Prve lige

Ali... Veliko ALI. Jedan od ta dva remija izboren je baš u zadnjem 'sudaru' Rijeke i Istre, na Rujevici (1-1, prije točno dva mjeseca). Tad je na riječkoj klupi još sjedio Simon Rožman, a aktualni trener 'Zeleno-žutih' Danijel Jumić baš je na toj utakmici sjeo na klupu umjesto Fausta Budicina.

Naravno, najveće 'ali' riječkom statusu favorita nosi sama narav natjecanja. Kup je bio i ostao nokaut-sustav u kojem autsajderi redovno lome favorite.

Baš je na 'Drosini' u svibnju 2019. Rijeka (pod vodstvom Igora Bišćana) golovima Čolaka, Halilovića i Kvržića s 3-1 pobijedila super-favorizirani Dinamo kojeg je vodio Nenad Bjelica, a travnjakom gazili Dani Olmo, Mislav Oršić, Bruno Petković...

Rijeka i Istra sastali se u 21. kolu HT Prve lige

Danas Rijeku vodi Goran Tomić koji je u četvrtfinalu pobijedio baš Bjeličin Osijek pored Drave, a momčad mu je u jakom rezultatskom uzletu sa četiri uzastopne pobjede.

Tomić za polufinale nema ni ozlijeđenih, ni 'uvrijeđenih'. Vraćaju se Franko i Lončar koji nisu igrali u HNL-trijumfu na Šubićevcu kod Šibenika  (1-0, Drmić).

Rijeka i Istra sastali se u 21. kolu HT Prve lige

- Istra 1961 je jako nezgodan protivnik, međutim prvenstveno gledamo sebe, da dižemo svoju igru i ispravljamo nedostatke u hodu. Ključ priče je maksimalni angažman, želja i volja za pobjedom. Moramo se dobro pripremiti se za njih i njihove kvalitete, da ih neutraliziramo. Znamo  da su jako dobri u kontrama i te stvari moramo spriječiti - priča riječki trener.

- Stabilizirali su se u posljednje vrijeme, imali su dobar niz, igraju strpljivo i pametno, a u napadu su brzi i mogu stvoriti probleme suparnicima. Morat ćemo igrati na visokoj razini da ih pobijedimo. Želim da nastavimo ponizno, da se pokazujemo na terenu, a ne kroz neke priče… To je jedini ispravan put. Želimo igrati finale i napravit ćemo sve da to i ostvarimo - rekao je Tomić.

S druge strane Učke: također optimizam:

- Spremni smo, igrači su zaslužili ovo polufinale Kupa. To nam je vid nagrade za cijelu sezonu. Nije bilo lako doći do polufinala u kojem nas danas očekuje kvalitetan suparnik. Očekujem našu dobru izvedbu, dobar rezultat i prolazak u finale - priča Jumić.

Za Istru ne može igrati Matej Vuk jer je ugovorom kojim je posuđen s Rujevice na Drosinu određeno da - ne smije igrati protiv kluba koji ga je posudio Istri.

- Bili smo dobri na Rujevici kad smo im uzeli bod i svakako ćemo ići u sličnom smjeru. Energija, motivacija i odgovornost moraju nam biti na maksimumu kao prije dva mjeseca u toj utakmici. Ali Rijeka s trenerom Tomićem je sada drugačija. Tad su bili u negativnijem tonu dok sad imaju lijepu seriju uspjeha. Kvaliteta je neupitna, a novi trener je donio nove ideje i energiju. Čeka nas kvalitetan suparnik s dobrim trenerom, ali puno će ovisiti o nama, našem izgledu i našoj kvaliteti izvedbe - rekao je trener Istre 1961 Danijel Jumić.

Pula: Konferencija za medije NK Istra uoči utakmice s Hajdukom
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku