Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
12 komentara

Rijeka: Odlasci klinaca nisu baš raritet, a još manje senzacija...

Sjetite se i jednog jedinog igrača koji je kao kadet ili junior s Kantride ili Rujevice otišao u Zagreb ili Split pa postao Dinamov ili Hajdukov as, postao igrač i napravio karijeru...? Nema ga. Ne postoji

Foto: NK Rijeka
12 komentara

Niko Šepić (14) i Maro Katinić (16) u Dinamo, Franjo Lazar (16) u Hajduk... U nekoliko tjedana obitelji trojice riječkih klinaca odlučile su sinove preseliti s Rujevice na Maksimir i(li) Poljud.

POGLEDAJTE VIDEO: FILIP BRAUT

Mladi su igrači odlazili uvijek, sada je stvar medijski popraćenija, a utoliko uočljivija jer su se u kratkom razdoblju naslagala tri najavljena odlaska, a nakalemljena na neke ranije prelaske klinaca preko Učke, u Istru.

Nekih je propusta u radu Omladinskog pogona očigledno bilo i klub će se s time pozabaviti, ali rezon roditelja i menadžera malo je žešće dvojben. Jer... Apsolutno se nitko nije usrećio odlaskom iz Rijeke u Dinamo ili Hajduk već u mlađim kategorijama.

Postotak uspjeha u takvim avanturama je doslovno nula - 0%. Sjetite se i jednog jedinog igrača koji je kao kadet ili junior s Kantride ili Rujevice otišao u Zagreb ili Split pa postao Dinamov ili Hajdukov as, postao igrač i napravio karijeru...? Nema ga. Ne postoji.

Rijeka protiv Hajduka na Rujevici u 26. kolu Prve HNL NIKO ŠEPIĆ Što se događa u Rijeci? Još jedan talent napustio Rujevicu

Rijeka svake godine angažira nekoliko klinaca iz Istre, npr. Takva je fluktuacija apsolutno normalna jer menadžeri i klupski skautovi traže sve mlađe pa samim time i - jeftinije nogometaše.

Činjenica je također da sada Rijeka u prvoj momčadi ima više igrača iz svoje Škole nogometa nego Dinamo i Hajduk pa je žestoko upitna prosudba odlaska s Kvarnera u Zagreb, Istru ili Dalmaciju baš u ovim, nikad povoljnijim okolnostima za vlastitu djecu.

Oni koji su kao klinci došli u Rijeku, npr. Štefulj, Lepinjica, Hrvoje Smolčić... Sada su u startnih 11, iz kolo u kolo sa 90 minuta prvoligaškog nogometa u nogama. Filip Braut je najmlađi debitant u klupskoj povijesti.

Foto: HNK Rijeka

Kad se ozljedi Prskalo među vratnice dijete iz vlastite nogometne Akademije, Ivor Pandur. Na posudbama su Nevistić, Bušnja, Vuk, Ristovski, Babić, Ivan Smolčić.

Sa Rujevice na temu odlaska mladih Lazara, Katinića i Šepića, barem zasad: ni slova. A bilo bi lijepo čuti koji su se propusti dogodili. Iako...

Nije lijepo kada ti klinci iz omladinskog pogona dignu sidro (na Krku je oko malog Lazara ispala i stvar lokalnog prestiža između dvaju navijačkih klubova), ali nisu ti odlasci neki raritet. A još manje senzacija.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Naši partneri pišu
Message