Obavijesti

Sport

Komentari 41

Rijeka ostala bez dva bitna igrača! Jedan odlazi besplatno, za drugog će dobiti do 2 mil. €

Rijeka ostala bez dva bitna igrača! Jedan odlazi besplatno, za drugog će dobiti do 2 mil.  €

Njihov odlazak veliki je udarac za Rijeku, ali sve je to dio ovogodišnjeg remonta u kojem će sedmorica igrača napustiti Rujevicu. Dolaze novi talenti i imena koji će pruzeti štafetu i pokušati Rijeci donijeti trofeje u sljedećim sezonama

VIDEO

Jedan je fantazista koji je godinama dirigirao riječkim orkestrom, a drugi je nogometni španer koji je svojim maestralnim potezima dizao publiku na noge i privlačio navijače na stadion. Svoj posljednji čin u dresu Rijeke imali su protiv Hajduka u finalu Kupa.

Pokretanje videa...

Josip Drmić u Rijeci 01:47

Domagoj Pavičić (28) i Robert Murić (26) novi su igrači turskog prvoligaša Konyaspora. Pavičiću istječe ugovor pa će u Tursku otići bez odštete, dok će Rijeka za Murića dobiti 1,5 do 2 milijuna eura.

Ovaj nogometni velemajstor je na Rujevicu došao prije tri godine. Previđale su mu se nogometne visine, ali odlaskom u Ajax se njegov talent negdje po putu pogubio, no nije izblijedio. I to je pokazao dolaskom u Rijeku. U vrlo kratkom periodu je zablistao, postao jedan od glavnih igrača i miljenik navijača. Dizao je publiku na noge maestralnim potezima i zlatnom ljevicom s kojom je mogao baš sve. 

Murić je u dresu Rijeke odigrao 123 utakmice i postigao 38 golova. U HNL-u upisao točno 100 nastupa uz 28 golova, u Kupu je igrao 11 puta uz osam golova dok je u europskim natjecanjima u 11 utakmica postigao 1 gol, te je igrao u jednoj utakmici Superkupa. S klubom je osvojio dva Kupa. 

- Na početku želim se zahvaliti svima u klubu od predsjednika Damira Miškovića, sportskih direktora Ivana Mancea i Roberta Palikuće, svih trenera i ljudi u stručnom stožeru s kojima sam imao prilike raditi, svim mojim suigračima s kojima sam imao čast igrati u Rijeci, svim ljudima u klubu. Znam da su navijači uvijek cijenili moje poteze na terenu, moja je želja uvijek bila igrati dobar i lijep nogomet i vjerujem da sam im u godinama provedenim u Rijeci to i pružio. Ostvarili smo puno dobrih rezultata, osvojili dva Kupa Hrvatske. Pamtit ću sigurno sve velike pobjede, utakmice Europske lige, pogodak protiv Napolija… Iz Rijeke nosim puno lijepih uspomena s travnjaka, ali i van njega tako da ću se uvijek rado vratiti u Rijeku - rekao je Murić na oproštaju od Rijeke.

Godinama je bio u prvom redu riječkog izloga, Rijeka je odbijala ponude za njega, ali ovo ljeto morali su ga prodati. Istječe mu ugovor sljedeće godine, a treba i napuniti blagajnu. Čak i pod cijenu da ostanete bez ovakve klase. 

A možda i još veća rupa u momčadi nastat će odlaskom plemenitog veznjaka Domagoja Pavičića. Na Rujevicu je došao prije pet godina iz Dinama i vrlo brzo se nametnuo kao prvo ime u veznom redu. Odigrao je 174 utakmice i zabio 20 golova uz 24 asistencije. S Rijekom je osvojio dva Kupa. On pak odlazi u Konyaspor kao slobodan igrač obzirom kako mu na ljeto istječe ugovor.

Split: Finale Hrvatskog nogometnog kupa HNK Hajduk - HNK Rijeka

Njihov odlazak veliki je udarac za Rijeku, ali sve je to dio ovogodišnjeg remonta u kojem će sedmorica igrača napustiti Rujevicu. Dolaze novi talenti i imena koji će preuzeti štafetu i pokušati Rijeci donijeti trofeje u sljedećim sezonama. A Domagoja i Roberta navijači Rijeke zauvijek će pamtiti. 

Vrlo brzo bi bivši mogao postati i makedonski stoper Darko Velkovski kojemu istječe ugovor, posudbe ističu Drmiću, Krešiću, Čerinu, Vučkiću i Abassu, a Smolčić je otišao u Eintracht. Na Rujevici su još i u potrazi za trenerom jer Goran Tomić je otišao nakon poraza od Hajduka u finalu Kupa. 

Drmić je već Dinamov, teško da će otkupiti Čerina, Krešić se također gotovo pa sigurno vraća u Italiju. Klub ima jako povoljnu opciju da otkupi Abassa, a Haris Vučkić po svemu sudeći ostaje na Rujevici kao onaj iskusnik i majstor koji bi trebao biti prvo ime svlačionice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union