Obavijesti

Sport

Komentari 4

Rijeka otišla na pripreme u Čatež, Sopić ima važan zadatak. A još nitko nije zvao za Selahija

Rijeka otišla na pripreme u Čatež, Sopić ima važan zadatak. A još nitko nije zvao za Selahija
6

Rijeka je danas otišla na pet dana priprema u slovenski Čatež, odigrat će dvije prijateljske utakmice (Radomlje u utorak, Sturm u petak), obje u 13.30 i obje uz izravni prijenos na MAXSportu

VIDEO

Hrvatski klubovi žive svoju specifičnu zimsku stanku koja u HNL-u zapravo znači: malo produženije mini-pripreme. Nakon uvodnih tjedan dana Rijeka sljedećih pet neće biti u blagoj istarskoj klimi nego u slovenskoj zimi, u Čatežu.

POGLEDAJTE VIDEO: Spektakl! Kantrida...

Pokretanje videa...

Nova Kantrida 03:21

Šef struke Željko Sopić jutros je u Sloveniju poveo 30 igrača:

vratari - Labrović, Zlomislić, Todorović
stoperi - Dilaver, Galešić, Mitrović, Radeljić
bekovi - Smolčić, Goda, Veiga, Čabraja
veznjaci - Fruk, Janković, Hodža, Ilinković, Petrovič, D.Pavlović, Juncaj, Selahi
krila - Pašalić, Pjaca, Grgić, Bogojević
napadači - Ivanović, Obregon, Yansane
juniori - Vučević, Kitić, Medojević, Butić

Rijeka na MAXSportu

Zbog specifično kratkih priprema 'Sopa' je još prvog dana zimskog okupljanja, 2. siječnja, najavio:

-  Za razliku od normalnih priprema, koje inače traju nešto duže, intenzivirat ćemo nogometni dio. Nismo izgubili bazu u ovoj pauzi, igrači su se pridržavali uputa koje su dobili za rad tijekom božićno-novogodišnje pauze. Pa ćemo do nastavka sezone raditi na uigravanju i podizanju nogometne moći. Da što duže možemo trajati u pritisku na suparničku ekipu.

U okviru donekle normalnih zimskih priprema Rijeka će odigrati i četiri pripremne utakmice (ne računajući poneki međusobni ogled). Već sutra (u utorak) igrat će se protiv Radomlja u Čatežu (od 13.30) pa onda i sa Sturmom iz Graza (u petak, u istom terminu).

Navijačima gladnih utakmica njihovih ljubimaca, dobre vijesti. 'Bijele' će i protiv Slovenaca i protiv Austrijanaca moći gledati u izravnim prijenosima. Ogledni dvoboji Rijeka - Radomlje i Rijeka - Sturmom prenosit će se na kanalu MAXsport 1.

Generalka: Rujevica i Bravo

Susret Latvije i Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

U petak poslije utakmice odmah se kreće nazad u svoju bazu na Rujevici na kojoj će se u dva dana odigrati još dva pripremna susreta: 17. siječnja protiv slovenskog Brava, a dan kasnije protiv Opatije.

Obje utakmice bit će odigrane na stadionu HNK Rijeka, a kao 'generalka', naravno, daleko će više figurirati ova prva, protiv Ljubljančana.

Željko Sopić je u zadnjem tjednu prošle godine klupskoj upravi poslao i poruku 'Želim da napadnemo naslov prvaka... Tri pojačanja i da idemo na naslov'.

Dok riječki nogometni čudotvorac Damir Mišković ne dogovori partnera/sponzora te želje (koje on sam više od ikoga dijeli sa svojim trenerom) mogu biti ispunjene jedino po načelu 'Novi igrač može doći ako se neki od igrača koji su već u kadru - proda'. Ili barem 'skine s grbače' (plaće).

Tu su Ilinković, Petrovič, Pavlović...

Zagreb: NK Rudeš i HNK Rijeka u 10. kolu Prve HNL

Sportski direktor Darko Raić-Sudar sve vidi i sve zna, baš kao i Sopić. On tržište češlja za jednim defenzivnim veznim (jer Emmanuel Banda ide svojoj Zambiji na Afrički kup nacija, a Lindon Selahi definitivno je 'na ledu') te za jednim 'bekom'  i jednim 'krilom'.

Naravno, u obzir dolaze samo oni koji bi zaista podigli kvalitetu momčadi. Samo dovođenja radi neće se dovoditi nitko. U veznom redu Rijeka uz Fruka i Jankovića još ima i Hodžu, Ilinkovića, Petroviča, Pavlovića i Juncaja, a na bokovima Veigu, Grgića, Bogojevića te po potrebi i Yansanea.

Pa će se trener Sopić, ako ne dobije pojačanja', baviti onime što mu je u temeljnom opisu posla: kroz treniranje igrača na svom raspolaganju podići njihovu funkcionalnost u okviru momčadi koju ima i sustava koji odabere.

Selahi? Trenira pa - gleda

Naravno, osim veznjaka, 'krila' i 'beka' nova su imena moguća na bilo kojoj drugoj poziciji ako se dogodi prodaja ili raskid ugovora (npr. ode li Obregon, dovest će se konkurencija Ivanoviću u napadu).

Iz Mađarske su stigle 'informacije' kako postoji velika zainteresiranost za Selahija. Što je možda istina. Za njegovog menadžera. Ali nije istina tamo gdje je još uvijek najbitnije: u HNK Rijeka.

Jer klub s kojim Lindon ima ugovor do ljeta, ama baš nitko nije nazvao raspitujući se za Selahijev zimski transfer. Njemu su i trener i sportski direktor i predsjednik toliko puta objasnili situaciju da se svima već smučilo pričati na tu temu.

Ako ne misli produžiti ugovor njegovo je i dalje da: trenira pa... Gleda suigrače kako igraju

Dragulji Ivanović, Pašalić, Hodža, Labrović

Bukurešt: Europsko prvenstvo U-21, Rumunjska - Hrvatska

Inače, što se mogućih zvučnih i istinski lukrativnih izlaznih transfera tiče, situacija se ne mijenja već mjesecima. Veliku bi zaradu klubu moglo donijeti jedno iz očekivane skupine imena, reprezentativaca i nositelja igre u prvom dijelu sezone: Ivanović (20), Pašalić (23), Janković (22), Hodža (21) i kapetan Labrović (24).

Naravno, jedino, samo i isključivo u slučaju da dođe ponuda koja bi 'iz cipela izula i klub i igrača'. Jer Rijeka neće kupovati ako prije toga ne bude prodaje, ali budite sigurni da neće prodavati ispod cijene.

Koja to tri igrača želi Sopić, na kojim pozicijama hoće pojačati Rijeku i što na to kaže Mišković?
Koja to tri igrača želi Sopić, na kojim pozicijama hoće pojačati Rijeku i što na to kaže Mišković?

Da, svi su na tržištu. Ali samo za cijenu kojom bi Rijeka bila zadovoljna. Mišković nema ništa protiv prodaje, ali prodavati - ne mora niti odmah, niti ispod cijene.

Idealan zimski rasplet: Rijeka se riješi balasta, zadrži najbolje, dovede pokoje pojačanje. Najgora moguća verzija? Sopa, već imaš dokazano sjajnu momčad, iz te momčadi izvuci maksimum, to ti je posao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz