Obavijesti

Sport

Komentari 226

Dominacija, "petarda" i sjajna Rijeka za uzvrat bez nervoze

Dominacija, "petarda" i sjajna Rijeka za uzvrat bez nervoze
5

Rijeka je pregazila Vikingur 5-1 u 3. pretkolu i jednom nogom je u razigravanju za Europsku ligu. Kvržić je zabio dva gola, a Jahović, Lešković i Kramarić po jedan gol

VIDEO

Napravili smo ono po što smo došli. Odigrali smo profesionalno, s vrhunskim pristupom bez podcjenjivanja, rekao je trener Rijeke Matjaž Kek, nakon sjajne predstave.

Rijeka će za tjedan dana imati lakši trening na Kantridi. Riječani su riješili sve u prvoj utakmici 3. pretkola pobijedivši Vikingur na Farskim Otocima 5-1. Kvržić je zabio dva gola, Kramarić, Jahović i Lešković po jedan. Bila je to dominacija Rijeke koja je imala 26 udaraca prema pet pokušaja domaće momčadi koja je rijetko prelazila centar. Rijeka je opravdala status favorita i jednom je nogom u razigravanju za Europsku ligu.

- Tu i tamo smo napravili poneku pogrešku, ali to nije bitno. Meni se pojedinac ne smije izdignuti iznad momčadi i tako je bilo. Igrači se poštuju, sjajno komuniciraju i spremni su igrati jedan za drugoga. To se vidi - dodaje slovenski trener.

Početak iz snova 

Prve minute utakmice pokazale su kako će ovo biti igra mačke i miša. Mačka je bila Rijeka. Žestoki napad od prve minute naredio je Matjaž Kek. Nakon nekoliko promašenih šansi, u 14. minuti Rijeka vodi. Korner je izveo Brezovec, a Lešković je zabio za 1-0. Nastavili su se napadi Rijeke, a Vikingur je teško disao. Nije im pomogla ni umjetna trava na kojoj igraju. Rijeka se i za to pripremila. 

Moji igrači spremni su igrati jedan za drugoga. Pojedinac se ne izdiže iznad momčadi, kazao je Matjaž Kek...

Gol ih nije poremetio

U 35. minuti, nakon jednog od rijetkih prelazaka na polovicu Rijeke, Vikingur je zabio. Nakon kornera najviši je bio Hansson. Bio je to mali šok za Rijeku, ali nisu dugo bili šokirani igrači Matjaža Keka. Nastavili su s napadima i to im se isplatilo u zadnjoj minuti prvog dijela. Kvržić je uzeo loptu i sa 17, 18 metara zabio eurogol. 

Jahović zabio prvijenac

Rijeka je za klasu bolja od Vikingura, a to je nastavila pokazivati u drugom dijelu. Prvo je Adis Jahović zabio prvijenac u dresu Rijeke, a onda je Rijeka dokrajčila Vikingur u zadnjih 15 minuta. Kvržić je zabio svoj drugi gol na utakmici, a u strijelce se upisao i Andrej Kramarić koji je bio precizan s bijele točke. Penal je izborio Ajayi.

Europska liga, 3. pretkolo (prva utakmica)

  • Vikingur - Rijeka 1-5 (Hansson 35 / Lešković 14, Kvržić 45, 76, Jahović 52, Kramarić 81 (p))
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 226
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao