Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
71 komentara

Rijeka spašena od ispadanja: Dugopolje odustalo od 1. lige!

Dugopolje neće tražiti licenciju za 1. ligu što znači da ispadaju samo 4 momčadi, a ostaje 12. momčad po plasmanu. To je trenutačno Rijeka koja sad može slaviti

Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
71 komentara

Rijeka je jedna od rijetkih momčadi koja nikad nije ispala iz Prve HNL, a neće ni ove sezone! Brzojav zahvale mogu poslati u Dugopolje. 

Naime, čelnici tog drugoligaša neće tražiti licenciju za 1. ligu što znači da ispadaju samo četiri momčadi, a ostaje 12. momčad po plasmanu. To je trenutačno Rijeka. 

Dva kola prije kraja zaostaju bod za Interom i činilo se kako će se Volpijev san o jakoj Rijeci raspasti već nakon par mjeseci, ali sada na Kantridi mogu otvoriti šampanjac.

O svemu je medije izvijestilo i NK Dugopolje službenim priopćenjem koje donosimo u cijelosti.

Uzimajući u obzir složenost postupka za licenciranje, ali i jasan cilj NK Dugopolje da točno informira javnost, navodimo isključivo činjenice koje su izravno utjecale na odluku Uprave.

Naime, Uprava kluba je paralelno sa licenciranjem pregovarala sa potencijalnim sponzorima čija bi ulaganja zatvorila financijsku konstrukciju za I. HNL. Na dan 25.04.2012 godine, u samom vrhuncu pregovora kada smo ispunili sve kriterije za licenciranje izuzev financijskih (koje smo u dva navrata dopunjavali i 30.04. dobili potvrdu o ispunjenju), a i sportski rezultat nam je bio naklonjen, u 15:58 sati putem faxa smo zaprimili poziv na dostavu očitovanja o Žalbi Komisiji za licenciranje HNS–a u kojoj se pobija odluka Komisije za licenciranje sa obrazloženjem da je Komisija za licenciranje pogriješila i da NK DUGOPOLJE ne ispunjava također ni kriterij P.04 s oznakom „A“ koji je uvjet za izdavanje licence UEFA licence i Licence za I. HNL za natjecateljsku 2012/13. godinu obzirom da nije dostavio izvadak iz Registra profesionalnih športskih klubova (uz oznaku samo profesionalni klubovi).

Obzirom na rok između zaprimanja Poziva putem faxa na dan 25.04.2012. godine u 15:58 sati i roka za dostavu očitovanja do 30.04.2012. godine, nismo sa potencijalnim sponzorima i igračima ispregovarali ugovorne stavke za potpis preostalih ugovora o profesionalnom igranju te samim time nismo niti poslali Zahtjev za upis u Registar profesionalnih športskih udruga MZOŠ RH niti smo u mogućnosti dostaviti izvadak iz istog.

Scoria na klupi

Elvis Scoria postao je danas trener Rijeke, naslijedio je Dragana Skočića. Scoriji je to već treći put da će sjesti na klupu na Kantridi

Naši partneri pišu
Message