Obavijesti

Sport

Komentari 50

Rijeka traži čudo protiv Lillea, a Dinamo po potvrdu prolaska: Gdje gledati borbu za Europu?

Rijeka traži čudo protiv Lillea, a Dinamo po potvrdu prolaska: Gdje gledati borbu za Europu?

Protivnik je pakleno težak, ali Riječani su se sa sličnima susretali u bližoj prošlosti. Zlatnim slovima je u povijesne knjige upisana legendarna pobjeda nad Stuttgartom, ali i pobjeda protiv Milana

VIDEO

Prije tri godine Hrvatska je posljednji put imala dva kluba u grupnoj fazi Europske lige. Tada smo smo imali čak pet kluba u europskim kvalifikacijama i dva u pretkolu Lige prvaka, no od tada je krenuo veliki pad. Dinamo sam vuče hrvatski koeficijent u Europi, no ne može tako dovijeka. Večeras se pruža velika prilika da opet gledamo dva naša kluba u grupnoj fazi.

Pokretanje videa...

Bad Blue Boysi dali podršku nogometašima Dinama 01:41

Dinamo je prošlog četvrtka slavio protiv Sparte Prag (3-1), a večeras od 19 sati gostuje u Pragu u uzvratnom susret play-offa Europske lige. Hrvatski prvak osigurao je jesen u Europi, igrat će minimalno skupinu Konferencijske lige, ali obzirom na pozitivni rezultat iz prvog susreta i ono što su pokazali na Maksimiru, Dinamo ima sve u svojim rukama i veliku priliku da se smjesti u drugi razred europskog natjecanja.

Susret Dinama i Sparte Prag u play-offu UEFA Europske lige

Hrvatski prvak slabiji je nego prošlog tjedna. Više nema Luke Ivanušeca, njegov nasljednik Luka Stojković teško se ozlijedio, a uskoro će na operaciju i Lukas Kačavenda. Fale pojačanja koja će momentalno donijeti kvalitetu, no i u takvom stanju 'modri' će biti veliki favoriti u Pragu. 

Prijenos je na MAXSport 1. 

U 20.15 Rijeka igra najvažniju utakmicu sezone. Nakon poraza u Francuskoj (2-1), Riječani će na krcatoj Rujevici od 20 sati ugostiti Lille u uzvratnom susretu play-offa Konferencijske lige. Domaćini vjeruju u čudo. Letjet će na krilima gromoglasnog huka s tribina, a definitivno odišu optimizmom nakon prve utakmice u Francuskoj gdje je hrvatski klub držao remi, ali ipak pokleknuo u samoj završnici.

Rijeka nije mogla dobiti težu prepreku na putu do grupne faze. Lille je peterostruki prvak Francuske i momčad vrijedna 211 milijuna eura, a najskuplji igrač i glavna violina je Kanađanin Jonathan David koji vrijedi 50 milijuna eura. Duplo više nego Rijeka. Protivnik je pakleno težak, ali Riječani su se sa sličnima susretali u bližoj prošlosti. Zlatnim slovima je u povijesne knjige upisana legendarna pobjeda nad Stuttgartom, ali i pobjeda protiv Milana. Šanse su ovaj put minimalne, ali i dalje postoje.

- Znamo mi kako ih želimo napasti, ali to ne smije biti igra 'grlom u jagode'. Neće biti lako. No evo, jučer je bila godišnjica izbacivanja Stuttgarta. I tad smo bili autsajderi pa smo prošli. Ono što smo odigrali u Lilleu daje nam pravo na optimizam - rekao je trener Rijeke Željko Sopić.

Prijenos utakmice je na MAXSport 2. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti