Obavijesti

Sport

Komentari 29

Rijeka u Ligu prvaka ulazi bez Prskala i Gorgona, Kek oprezan

Rijeka u Ligu prvaka ulazi bez Prskala i Gorgona, Kek oprezan
1

Ja sam siguran da je ekipa dovoljno motivirana i željna dokazivanja u Europi. Prva utakmica 2. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka od izuzetnog je značaja za nas, smatra Kek

VIDEO

Rijeka sutra na Rujevici igra prvu utakmicu drugog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv momčadi The New Saints iz Walesa, a Matjaž Kek neće moći računati na prvog vratara Andreja Prskala zbog ozljede. Na golu će ga zamijeniti Simon Sluga i to ne samo u sutrašnjem dvoboju nego i u sljedećih nekoliko utakmica jer se čini da se je situacija s Prskalom ozbiljna.

Osim njega, za susret s Velšanima otpao je i Alexander Gorgon koji je zadobio neugodni udarac na jučerašnjem treningu. 

- Izostankom Gorgona otvara nam se nekoliko varijanti u igri prema naprijed. Mi smo već nešto probali, nekoliko igrača je već igralo na toj poziciji, a još ćemo danas na treningu vidjeti kako stojimo s novim opcijama i do sutra ćemo posegnuti za onim rješenjima koje imamo još od proljetnog dijela sezone.

- Mogu reći da neću ići u neke nove varijante i rošade jer nije bilo ni vremena, a ni utakmica nije tog tipa - rekao je Kek koji je i prokomentirao atmosferu u svojoj momčadi. 

- Činjenica je da su igrači malo opušteniji nego inače, ali to ne znači da su manje koncentrirani pred utakmicu ovakvog uloga. To je utakmica u kojoj se pobjednik saznaje tek nakon 180 minuta, nikako ne prije.

- Ja sam siguran da je ekipa dovoljno motivirana i željna dokazivanja u Europi. Prva utakmica 2. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka od izuzetnog je značaja za nas. Sigurno da nosi veliki ulog, a takvo je i raspoloženje među igračima. Mislim da je momčad spremna za ovaj dvoboj.

Igramo protiv jedne ekipe koja nije bezazlena, koja ima svojih prednosti, ali i nedostataka. Rijeka je favorit u ovom dvoboju, to je jasno, ali moramo to pokazati i na igralištu”, smatra slovenski trener i priznao da je njegova momčad odradila pripreme u okvirima očekivanja

- Puno se u zadnje vrijeme priča o tim kratkim pripremama. S jedne strane je dobro da imamo ovako kratke pripreme, kroz četiri tjedna, jer se one znaju razvući, igrači postanu nervozni i ne mogu dočekati početak nove sezone.

Dečki znaju kakva ih utakmica očekuje. Ja sam im već rekao, igrati kvalifikacije za Ligu prvaka je jedna velika privilegija. Moje mišljenje je da smo odradili pripreme u okvirima očekivanja. Nisu to bile neke ekstra pozitivne pripreme, ali izbalansirali smo ekipu i to je bitno.

Predsjednik Rijeke Damir Mišković je potvrdio danas kako je Dario Čanađija napustio klub i otišao na jednogodišnju posudbu u ljubljansku Olimpiju, a Kek nije bio impresioniran time. 

- Dario je prihvatio jedan novi izazov i ja mu u tome želim puno sreće. To je odluka kluba, a ja kao trener se s njom mogu ili ne mogu složiti. U ovom trenutku i s ovim kadrom kojeg imam na raspolaganju ova mi je odluka još uvijek pod upitnikom.

- Čanađija je bio taj igrač kojeg svi mi treneri izuzetno volimo. Onaj tip igrača koji može popuniti različite pozicije. Nije ugodno izgubiti takvog igrača i napominjem da još uvijek ima mnogo igrača koji ne mogu odigrati utakmicu na ovom nivou i one koje nam slijede, a slijedi nam puno zahtjevnih okršaja u poprilično zgusnutom rasporedu. Ali, to je izazov za početak sezone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima