Sport

Komentari 3

Rijeka za 700.000 € otkupljuje Čolakov ugovor iz Hoffenheima

Rijeka za 700.000 € otkupljuje Čolakov ugovor iz Hoffenheima

I klub i igrač imali su veliku želju da nastavimo zajedno, sve je dogovoreno, čekamo još samo razmjenu dokumenata i potpise, Čolak ostaje, kaže Mance

Rijeka je prošle sezone nakon više od pet godina promijenila trenera, Igor Bišćan vrhunski je (trofejno!) zamijenio Matjaža Keka.

Zbog promjene najboljeg trenera u klupskog povijesti (i to usred sezone) rezultat nije nimalo patio. Osvojeni Kup, drugo mjesto, Europa opet na Rujevici... Rijeka već sedam godina živi i stabilno i uspješno.

Ta priča leži na tri konstante s imenom i prezimenom: Damir Mišković (predsjednik), Dean Šćulac (dopredsjednik), Srećko Juričić (sportski direktor).

Ta je iskusna ekipa ojačana mladim dvojcem: Luka Ivančić (generalni direktor) i Ivan Mance (pomoćnik sportskog direktora).

Nijemci dali popust

Ivan Mance (36) rođeni je Riječanin, u klubu deset godina. Na Kantridi kao golman, a na Rujevici kao programirani Juričićev nasljednik. Rijeka radi dugoročno, samoodrživo i pametno.

Mance je vrijeme za 24sata odvojio prije puta u San Marino, na utakmicu Gračanove Hrvatske sa Rumunjskom na U-21 Euru. Tema, naravno: prijelazni rok.

- Izgleda da je ovo ljeto, barem zasad i barem što se novih imena tiče ipak mirnije nego niz prijelaznih rokova godinama unazad. Naravno, prava priča počet će nakon 1. srpnja, ali mi smo zapravo mirni. Rijeka ima kompletiran igrački kadar! - govori nam Mance.

Pula: Dinamo i Rijeka u finalu hrvatskog nogometnog kupa

Antonio Čolak prošle je sezone u 30 utakmica zabio 19, a asistirao za četiri gola. Igrač je Kramarićevog Hoffenheima sa odštetom fiksiranom na milijuna eura. Navodno ste to uspjeli smanjiti na 700.000...

- Istina je. I klub i igrač imali su veliku želju da nastavimo zajedno, sve je dogovoreno, čekamo još samo razmjenu dokumenata i potpise. Dovođenja Čolaka još je jedan dokaz da Rijeka živi u okvirima svojih mogućnosti, ali će ako treba potrošiti i gotovo milijun eura na igrača (Župarić je prije godinu i pol od Pescare kupljen za ravno milijun, nap.a.).

Novi ugovori Gorgonu i Prskalu, otkup Čolakovog ugovora, oporavljeni Tomečak, Raspopović, Velkovski, Pavelic... Pojačanja zasad nalazite samo u vlastitoj svlačionici! Novih imena neće biti ako ne bude prodaje?

- Nije baš 100% uvjetovano, ali da... Vjerojatno. Kao i dosad. Znamo da klub samo tako može mirno živjeti, od zarade na prodaji igrača.

Rijeka je vrh HNL-a

Od prodaje kojih igrača ćete namaknuti veći dio tih desetak milijuna eura godišnjeg proračuna: Župarića, Sluge, Puljića, Pavičića...?

- Interes je velik, konkretne ponude vjerojatno će početi pristizati tijekom srpnja. Nećemo prodavati prodaje radi, ali ako dođe prava ponuda...

I za klince koji su napokon u svojoj Rijeci dobili šansu?

- To nam je stvarno zadnje na popisu u bilo kakvim planovima, ali činjenica je da su u drugom dijelu sezone i ti mladi (prije svih Ivan Lepinjica i Denis Bušnja, nap.a.) postali jako zanimljivi mnogim bogatim europskim klubovima tako da... Nikad ne reci nikad - rekao je Ivan Mance za 24sata.

Prošlog ljeta, uživajući u mundialskom pohodu Vatrenih, Srećko Juričić nam je rekao "Valjda smo dokazali da će Rijeka i ove sezone biti jaka, u vrhu našeg nogometa"...

Ista priča vrijedi i ovog ljeta. Bez obzira na moguće igračke migracije Rijeka ostaje - vrh hrvatskog nogometa!

Najčitaniji članci