Obavijesti

Sport

Komentari 15

Riješila ispite pa zablistala na Wimbledonu: 'Radije bih prošla ovdje nego ispit iz matematike'

Riješila ispite pa zablistala na Wimbledonu: 'Radije bih prošla ovdje nego ispit iz matematike'

Tenis je jako skup sport, putovanja i natjecanja koja se održavaju skoro svaki tjedan, tako da će mi novac pomoći kako bi to sve mogla isfinancirati, objasnila je mlada tenisačica u usponu Emma Raducanu

Britanska tenisačica Emma Raducanu (18) nakon dva seta 6-2, 6-4 pobijedila je Čehinju Marketu Vondroušovu (22) u 2. kolu trećeg Grand Slam turnira u Wimbledonu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Konjuh i ekipa proslavile naslov

Pokretanje videa ...

Debitantici Raducanu ovo je najveća pobjeda u dosadašnjoj karijeri te je zaradila 115.000 funti. Britanka je bila 338. na ljestvici, a njezina pozicija sada će znatno skočiti. Nakon dvije pobjede na travi njezina zarada se učetverostručila. 

- Osjećam se kao da sam na praznicima. Ovo je nevjerojatno. Želim ovdje ostati koliko god mogu. Igrati pred domaćom publikom puno mi pomaže i to mi je na umu dok igram. Svaki sam poen igrala kao da mi je zadnji. 

Wimbledon Champions Day 4

Nakon što je uzela prvi set, Raducanu je impresivno meč riješila u drugom setu. Britanka je gubila 4-0 nakon čega se uspjela vratiti i  osvojiti sljedećih pet gemova. 

Emma je dobila pohvalu i od Andyja Murraya koji je 2013. godine pobijedio prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića i  osvojio Wimbledon.

"Idemo Emma Raducanu", napisao je Murray na društvenim mrežama. 

Wimbledon Champions Day 4

U slučaju da Britanka u subotu uspije doći do četvrtog kola zaradit će 181.000 funti. 

- Tenis je jako skup sport, putovanja i natjecanja koja se održavaju skoro svaki tjedan, tako da će mi novac pomoći kako bi to sve mogla isfinancirati. Jako sam zahvalna na prilici koju sam dobila ovaj tjedan i pokušat ću to iskoristiti maksimalno - rekla je Raducanu. 

Na pitanje bi li htjela radije dobiti dobru ocjenu iz ispita matematike ili proći u četvrto kolo, nasmijala se i odgovorila:

- Definitivno prolazak dalje u Wimbledonu! Svi misle da imam veliki ego - rekla je. 

Sljedeća stepenica koju mlada Britanka mora proći je Rumunjka Sorana Cirstea (31) koja je prvi put svladala 45. tenisačicu svijeta, iskusnu Victoriu Azarenku (31). 

- Moram reći da profesionalno igram tenis od svoje 16. godine, ali ovo mi je do sada najbolja atmosfera koju sam doživjela na terenu. Toliko nam je svima nedostajala publika i mislim da su mi zbilja pomogli. Baš sam uživala u meču - kazala je iskreno Raducano. 

Britanska tenisačica do sada se iskušavala u raznim sportovima uključujući motociklizam, karting, jahanje i step dance.