Obavijesti

Sport

Komentari 18

Rimac gleda u Budućnost: Još je puno utakmica pred Šarićem

Rimac gleda u Budućnost: Još je puno utakmica pred Šarićem
2

Cibona u 19 h igra doma protiv Budućnosti. U nagradnoj igri 24sata možete osvojiti ulaznice za utakmicu u kojoj se ''vukovi'' mogu potpuno vratiti u borbu za Final Four

VIDEO

Od odlaska Strawberryja, Janninga i Žižića Cibona više nema imperativ odlaska na Final Four ABA lige, a pobjedama u posljednja dva kola postala je prilično sigurna da iz lige neće ispasti. 

Zato je večerašnja utakmica protiv Budućnosti, susjeda na tablici ABA lige i konkurenta za završni turnir, prilika da mladi ''vukovi'' odigraju rasterećeno i da pokažu što znaju.

- Ovo je odlična prilika da pobjedom ostanemo u borbi za Final Four, samo nas to ne smije sputati. Budućnost je ambiciozna, ima dobre rezultate, prošle godine nas je tu prilično lagano pobijedila, a mi sigurno imamo motiv da joj uzvratimo, suprotstavimo joj se i pokušamo pobijediti - rekao je Slaven Rimac, koji neće moći računati na Davora Kusa.

- Kuleta bole leđa. On je star igrač, poznaje svoje tijelo i bolje je da ga ne forsiramo pa ga izgubimo na dva ili tri mjeseca. Drugi će morati preuzeti veću odgovornost - najavio je Rimac.

Među drugima je najistaknutiji Dario Šarić, koji briljira nakon naglog pomlađivanja Cibone.

- Shvatio je da može uzeti veću odgovornost, to će mu pomoći da sazrije. Uvijek mora biti sto posto 'unutra'. Pred njim je još puno kvalitetnih utakmica - objasnio je Rimac, dodavši kako će tek na kraju sezone moći reći koliko je Dario zapravo napredovao u novonastaloj situaciji ove sezone.

Cibona je trenutačno peta s omjerom 10-6, Podgoričani su jedno mjesto ispred s jednom pobjedom više. Pobijede li ''vukovi'' s osam ili više poena prednosti, imat će bolji međusobni skor, što može biti jako važno nastave li igrati ovako dobro i ostanu u igri za Final Four do samoga kraja.

Cedeviti se u Skoplju vraća Delaš

Ispred Budućnosti je Cedevita s omjerom 12-4. Lietuvos Rytas joj je u srijedu prekinuo niz od sedam pobjeda u svim natjecanjima. Sad treba započeti novi pobjednički niz, a prvi joj na putu stoji MZT u Skoplju (17 sati). 

Nakon mjesec i pol stanke zbog ozljede ligamenta u sastav se vraća Ante Delaš, što znači da Jasmin Repeša konačno ima sve igrače na raspolaganju, osim Marka Tomasa, koji je izgubljen za cijelu sezonu.

- Osjećam se super, ništa me ne boli. Prošlo je dosta vremena, ali dugo sam s dečkima i mislim da ću se bez problema uklopiti - rekao je Delaš.

Naš treći predstavnik Zadar igra tek u ponedjeljak. Zadrani su pretposljednji s omjerom 5-11, a čekaju protivnika sa suprotne strane ljestvice. U Višnjik stiže Partizan.

Osvojite ulaznice za utakmicu!

Na Facebook stranici našeg novinara u nagradnoj igri u 14 sati moći ćete osvojiti tri puta po dvije ulaznice za utakmicu Cibone i Budućnosti. Lajkajte, točno odgovorite na jednostavno nagradno pitanje i otiđite na utakmicu!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...