Obavijesti

Sport

Komentari 9

Rimac nastavio niz: Cibona u Draženovu domu dobila Zadar

Rimac nastavio niz: Cibona u Draženovu domu dobila Zadar
5

Slaven Rimac ni nakon tri utakmice na klupi Cibone ne zna za poraz. Do prve domaće pobjede došao je protiv Zadra (91-74) na krilima američkih igrača...

VIDEO

Zadrani su, kao i uvijek, bili maksimalno motivirani za utakmicu u Draženovu domu, ali u njoj su se držali samo u prvom poluvremenu, nakon kojeg su vodili 40-39. No u nastavku Cibona je zaigrala puno agresivniju obranu, a poseban je užitak bio gledati kako Jerel Blassingame vuče kontranapade i pronalazi suigrače u savršenom trenutku. Imao je u tom razdoblju Blas pet asistencija i djelovao kao džepni Magic Johnson.

D.J. Strawberry igrao je momčadski, završio s 15 koševa i pet asistencija, a Matt Janning, jedini Amerikanac na kojeg Spahija nije imao primjedbe, zabio je 22 uz sedam dodavanja. Šarić je ubacio 14, Žižić 12, a istaknuo se dosad uglavnom razočaravajući Darko Planinić (11).

- Bili smo ravnopravan suparnik Ciboni 35 minuta, no oni su sve riješili u preostalih pet - rekao je kapetan Zadra, borbeni Toni Dijan, koji je postigao 11 poena. Najefikasniji među gostima bio je Lawrence sa 17. Nominalno najbolji igrač Zadra Marko Šutalo u skladu s prezimenom puno je šutirao (devet puta, samo je Lawrence bio raspucaniji), ali pogodio je samo dvaput, pa se nameće zaključak da bi bio puno produktivniji da se preziva Zabijalo.

- Šutalo je bio malo ispod svoje razine, ali pomogla je i obrana Rozića i Strawberryja na njemu - priznao je trener Zadra Hrvoje Vlašić.

Slaven Rimac strahovao je od ove utakmice jer je od početka njegova mandata Cibona bila na putu, bez puno prilika za trening.

- Igrači su htjeli što prije završiti utakmicu, i sam sam bio takav. Zato su u prvom poluvremenu postali nervozni. No kad su se smirili i shvatili kako treba igrati, više nije bilo problema - rekao je Riki te dodao.

- Samo moramo početi pobjeđivati. Danas smo pronašli način za to bez obzira na nervozu. Prave momčadi uvijek pronađu način, bilo uz pomoć napada, obrane ili suca.

Ovaj put sudac nije bio potreban. Cibona je, posebno u drugom poluvremenu, zaista izgledala dobro. Tako su priliku dobili i kod Spahije zapostavljeni klinci Arapović i Gabrić. Prvospomenuti je, čim je prvi put primio loptu, zakucao na asistenciju Šarića za najvećih 83-61 četiri minute prije kraja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'