Obavijesti

Sport

Komentari 28

Rimski cirkus derbi: Strootman za Oscara, Rüdiger kao Taylor!

Rimski cirkus derbi: Strootman za Oscara, Rüdiger kao Taylor!
1

VLADARI RIMA Lazio je poslije izbacivanja Rome u polufinalu talijanskog kupa nanio rivalu novu štetu. Ionako mizerne šanse za prvo mjesto danas su još manje poslije rimskog derbija koji je obilovao baš svime...

VIDEO

Ako se Roma i nadala nečemu poslije Juventusovog kiksa u Bergamu kod Atalante u petak (2-2), poslije ove nedjelje ionako nerealne zamisli o lovu na 'scudetto' mogu prestati. 

U terminu od 12 i 30 odigrao se rimski derbi na Olimpicu gdje je Roma kao domaćin izgubila od svog najljućeg rivala, Lazija. Završilo je 1-3, a istaknuli su se brojni akteri.

VIDEO

Balde Keita najveća je faca današnjeg dana u Italiji jer je zabio dva komada drugoplasiranoj 'vučici', dok će titulu antijunaka odnijeti Kevin Strootman i Antonio Rüdiger iz Rome, odnosno glavni sudac utakmice Daniele Orsato.

Već u 12. minuti poveli su 'biancocelesti' preko Senegalca Baldea Keite nakon lijepe asistencije ponajboljeg mladog igrača Serie A, srpskog veznjaka Sergeja Milinkovića-Savića. 

Strootman glumi kao Di Caprio

Momčad Simonea Inzaghija lukavo je prepuštala posjed favoriziranoj Romi koja je do izjednačenja stigla na tragikomičan način.

Najbolje da pogledate sami:

Jasno je gdje vuče prva asocijacija, u primislima je negdje hit vinkovačkog repera Shortyja - Dođi u Vinkovce... Dakako, na ovoj glumi pozavidio bi mu i proslavljeni glumac Leonardo Di Caprio. 

Ipak, ovaj smiješni penal nije poljuljao 'nebeskoplave'. Oni su već u 50. minuti preko srpskog beka Dušana Baste došli do 1-2, a u međuvremenu je na teren ušao i legendarni Francesco Totti koji je u 73. minuti ušao umjesto Danielea De Rossija.

Bio je to, kako stvari stoje, njegov posljednji nastup u rimskom derbiju. 

Pamtit će ga porazom jer je za 3-1 zabio ponovno sjajni Keita u 85. minuti na asistenciju bh. reprezentativca Senada Lulića.

Rüdigeru ide nagrada za glupost

Da su loši gubitnici, 'giallorossi' su potvrdili u 93. minuti gdje je 'zasjao' njemački branič Antonio Rüdiger. Užasnim startom na Filipa Đorđevića zaradio je direktno isključenje, vrlo vjerojatno i dodatnu kaznu budući da je riječ o pogibeljnom startu.

Ako bi Di Caprio zavidio Strootmanu na glumi, onda bi i engleski 'mesar' Martin Taylor nekoliko puta analizirao ovaj start.

Nijemac se još i čudio čemu to...

Lazio je vladar Rima

Lazio je za ovu sezonu vladar Rima jer su Romu prethodno torpedirali u polufinalu domaćeg kupa, dok su se ovom pobjedom revanširali za poraz u prvenstvu početkom prosinca prošle godine.

Njihova nada za trećim mjestom kojeg čuva Napoli i dalje traje, a Romine nade da će stići 'staru damu' postaju mizerne.

I kad prvak napravi kiks, prednost mu se na vrhu opet poveća. Četiri kola prije kraja, Juve bježi Romi velikih devet bodova.

Inače, Roma je dobila najviše penala ove sezone u Serie A (13, od čega 11 golova).

Uz to, 'vučica' je u gradskom derbiju zaigrala u posebnim dresovima s porukom 'SPQR' na prsima. To znači Senatus Populusque Romanus, odnosno Senat i stanovnici Rima, kao povijesni moto grada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti