Obavijesti

Sport

Komentari 7

Robin van Persie objavio kraj - dugi let završava u Feyenoordu

Robin van Persie objavio kraj - dugi let završava u Feyenoordu
1

Robin van Persie završit će profesionalnu nogometnu karijeru tamo gdje je debitirao u profesionalnom nogometu - u nizozemskom Feyenoordu. Nakon 18 godina odlučio je kako je došlo vrijeme za povlačenje

VIDEO

"Leteći Holandez" odlučio se prizemljiti nakon 18 godina. Robin van Persie je u intervjuu za nizozemski AD rekao kako će na kraju ove sezone objesiti kopačke o klin.  

Tridesetpetogodišnji Nizozemac ove se sezone vratio u Feyenoord, klub u kojem je debitirao sa 17 godina. Zatim sa 21 godinom odlazi u Arsenal gdje provodi najveći dio svoje bogate karijere. U dresu "topnika" nastupio je 280 puta - zabio je 132 gola i 55 puta asistirao. Razljutio je navijače Arsenala odlaskom u Manchester United nakon osam sezona provedenih u Londonu.

U premijernoj sezoni u dresu Uniteda uspio je osvojiti Premier ligu, dok je u dresu Arsenala osvojio "samo" FA Cup 2005. i dva Community Shielda (2004., 2005.). U "crvenim vragovima" proveo je tri sezone i nastupio u 105 utakmica u kojima je zabio 58 golova i asistirao za 21.

Nakon 11 sezonu na Otoku, Robin se odlučio za tursku avanturu koja mu nije donijela ni jedan ekipni trofej. U dresu turskog Fenerbahčea zabio je 36 golova i podijelio 7 asistencija u 87 nastupa. Tada je odlučio kako je vrijeme za povratak kući u Feyenoord jer se više nije zabavljao igrajući nogomet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nisam želio završiti svoju nogometnu karijeru nezadovoljan. Zato sam se vratio u Feyenoordu da mogu ponovno uživati u nogometu. Osvojili smo Kup, ali to nije mjerilo je li moj povratak bio uspješan ili ne. Želim vratiti klubu za ono što su mi pružili, želim svojim iskustvom pomoći suigračima. - rekao je Nizozemac.

"Leteći Holandez" je u dresu nizozemske nogometne reprezentacije nastupio na 5 velikih natjecanja - u Južnoafričkoj Republici 2010. bio je viceprvak svijeta,a na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. osvojio je treće mjesto.

Nakon bogate karijere odlučio je reći dosta. Kraj dugog leta zakazan je na završetku sezone.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka