Obavijesti

Sport

Komentari 9

Robinhu odbijena žalba: 'Ma koji je moj zločin? Jedino žalim što sam prevario svoju suprugu'

Robinhu odbijena žalba: 'Ma koji je moj zločin? Jedino žalim što sam prevario svoju suprugu'

Robinho je 2017. godine osuđen na devet godina zatvora zbog silovanja mlade Albanke, a Žalbeno vijeće u Milanu potvrdilo je tu kaznu. Jedina nada ostala mu je nova žalba Kasacijskom sudu, najvišem sudskom tijelu

VIDEO

Bio je ponajveći brazilski talent koji je igrao za Manchester City, Real Madrid, Milan, a danas moli za milost da ne ode u - zatvor. 

Riječ je o brazilskom nogometašu Robinhu (37) kojeg je sud u Milanu 2017. godine osudio na devet godina zatvora jer je 2013. godine, dok je bio igrač Milana, navodno silovao mladu Albanku zajedno s nekoliko prijatelja.

Robinho je godinama uspio odgađati odlazak u zatvor brojnim žalbama, no Žalbeno vijeće u Milanu mu je posljednju odbilo i potvrdio zatvorsku kaznu od devet godina. 

hrvatska brazil

- Ova kazna primjer je zaštite žena i pokazuje da sustav funkcionira, kad je potrebno - kazao je Jacopo Gnocchi, odvjetnik silovane djevojke, talijanskim medijima.

Prve dvije žalbe su tako odbijene, a posljednja nada ostao mu je Kasacijski sud koji je najviši sud u Italiji i njegove odluke su konačne. No Robinhovi odvjetnici moraju u roku od 45 dana sastaviti novu žalbu te se nadati kako će Kasacijski sud ipak omogućiti Brazilcu slobodu. A sudeći prema rezultatima prethodnih žalbi, to će biti teško ostvarivo.

- Momentalni zatvor. Nemam što drugo reći. Postoji žalba. Što može? Samo u zatvor. Nijedan silovatelj ne smije biti nagrađen - jasno je poručila brazilska ministrica za ljudska prava Damares Alves. 

Split: Opušteni i dobro raspoloženi nogometaši Brazila uoči prijateljskog susreta s Hravtskom

Robinho je 2014. odbacio sve optužbe, ali nikada nije uspio dokazati nevinost.

- Djevojka mi je pristupila i ostvarili smo kontakt. Bio je to kontakt s obostranim pristankom, a kasnije sam otišao kući - rekao je Robinho za brazilski UOL.

Robinho tvrdi da je nekoliko njegovih prijatelja ostalo s djevojkom nakon njegovog odlaska i da su imali seksualni odnos bez ikakve prisile. Ključni dokaz u cijelom procesu bili su prisluškivani telefonski pozivi između Robinha i njegovih prijatelja suoptuženika u napadu, u kojima je Robinho za djevojku rekao da je 'bila potpuno pijana'.

- Kada mi je prišla, ona uopće nije bila pijana jer mi je zapamtila ime i tko sam. Pijana osoba ničega se ne sjeća, a ona se sjeća - kaže Robinho, koji tvrdi da jedino zbog svega žali što je prevario suprugu Vivian s kojom je u braku od 2009. godine i s kojom ima troje djece, a usput je rekao i da je danas puno bolji čovjek, nego što je bio tada.

REUTERS/PIXSELL

- Jedino žalim što sam prevario suprugu, to je jedino. Sve ostalo je izvučeno iz konteksta i napuhano da bi se prodale novine. Očito se puno toga promijenilo u sedam godina, jer se to dogodilo 2013., a ja sam se promijenio na bolje. Pitanje je zapravo kakvu sam pogrešku ja napravio? Koji je moj zločin? Pogreška je što nisam bio vjeran ženi, ali nisam pogriješio silujući nikoga, nikoga nisam zlostavljao i prisilio na seks - dodao je Robinho.

Još nije službeno završio karijeru, no bez kluba je od listopada 2020. godine kada ga je Santos otpustio nakon samo šest dana zbog osude za silovanje. 

Brazilac se nalazi u Brazilu i pitanje je hoće li ga domovina izručiti Talijanima. Prije dvije godine je u sličnom slučaju intervenirao tadašnji predsjednik Michel Temer. Talijanski vojni bjegunac i ubojica Cesare Battisti izručen je Italiji nakon Temerova potpisa. No obzirom na izjave ministrice, njegovo izručenje je vrlo moguće. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe