Obavijesti

Sport

Komentari 7

'Robocop' u Arenu dovodi elitu: Zagreb postaje borilačka Meka

'Robocop' u Arenu dovodi elitu: Zagreb postaje borilačka Meka
1

U Zagreb 9. studenog dolazi najjača europska borilačka organizacija, KSW. Poljska organizacija okupila je najjače borce iz regije, stižu Soldić, Pejić, Ilić, Delija, Bakočević. Detalje nam je otkrio menadžer Dijaković

VIDEO

Sve je dogovoreno! Najjača europska borilačka promocija KSW stiže u Zagreb 9. studenog ove godine. Rezultat je to dugotrajnih pregovora i razgovora čelnika spomenute organizacije i Grada Zagreba.

Ovih je dana u Zagrebu bio hrvatski menadžer s njemačkom adresom, Ivan Dijaković. Riječ je o jednom od utjecajnijih ljudi u borilačkom svijetu te menadžeru našeg najboljeg MMA borca Roberta Soldića (24). S njim je u Zagreb na pregovore s gradonačelnikom Milanom Bandićem došao i čelnik KSW-a Martin Lewandowski. Rezultat?

- Pripremamo najjaču priredbu u povijesti ovog dijela Europe! Zagreb je odabran ispred Beograda da bude regionalni centar KSW-a - priča nam Dijaković pa ekskluzivno odaje popis boraca koji će se naći na 'fight cardu'.

[MARTIN LEWANDOWSKI KOD GRADONAČELNIKA] Susreo sam se danas s predsjednikom KSW federacije Martinom Lewandowskim. KSW je...

Objavljuje Milan Bandić Gradonačelnik ZagrebaUtorak, 10. rujna 2019.

U Arenu za 50 kuna, Zagreb postaje borilačka Meka

Iz Srbije dolazi Aleksandar Ilić, iz Crne Gore ultrapopularni Vaso Bakočević, Bosnu i Hercegovinu predstavljat će Erko Jun, a doći će i najbolji hrvatski borci. Najveći poljski adut bit će Borys 'tasmanski vrag' Mankowski

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nowy filmik na Kanale 👍🏻 coś ciekawego 😎

A post shared by Borys Mańkowski (@mankowski.borys) on

Borbu će imati Filip Pejić, također i Antun Račić koji će se boriti za pojas bantam kategorije. Ako sve bude po planu, u ring bi trebao i teškaš Ante Delija koji je nedavno zbog sitne ozljede morao odustati od PFL-ovog turnira. Delija bi mogao otpasti ako se vrati u PFL-ov turnir kao zamjena. Nažalost, u Zagrebu neće biti ljubimca hrvatske publike, hrvatsko-japanskog teškaša Satoshija Ishiija. Priliku će dobiti i Aleksandar Rakas i Ivan Erslan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ante Delija (@ante_delija) on

- On ima dogovorenu borbu 30. rujna i nema šanse da bi se mogao pripremiti u deset dana - kaže pomalo sjetno Dijaković.

Naravno, tu će biti i KSW-ov prvak velter kategorije Roberto Soldić, ako se ne ozlijedi u borbi s Michalom Pietrzakom (30) koju ima u subotu.

Trebao se Soldić boriti sa sjajnim Čehom Patrikom Kinclom za pojas na Wembleyu u subotu, ali Kincl je u ponedjeljak javio da se ozlijedio. Hrabro je u Soldićev žrvanj uskočio spomenuti Pietrzak koji se inače natječe u srednjoj kategoriji pa je borba dogovorena u 'međukategoriji' i neće biti za pojas.

- Žao mi je zbog Kincla, bio bi to spektakl za navijače i pravi test za Roberta. Opasan je i ovaj Pietrzak, dobar hrvač - priča Dijaković.

Otkrio nam je Soldićev menadžer i kolike bi mogle biti cijene ulaznica za spektakl u zagrebačkoj Areni.

- Cijene za gornji prsten Arene bit će oko 50 kuna. KSW se odrekao dijela profita jer ovaj sport želi približiti našoj regiji i pokazati da nije sve u novcu. Poljska organizacija gleda širu sliku, oni ubuduće žele svake godine imati barem jednu priredbu u Zagrebu. Moram ovom prilikom pohvaliti Grad Zagreb i gradonačelnika Milana Bandića koji su supokrovitelji ovog događaja - kaže Dijaković pa dodaje:

- Morate znati da je Zagreb jedini grad u svijetu koji je uspio dovesti četiri velike promocije. Bili su tu UFC, Glory i K1, a sada dolazi i KSW.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roberto ‚RoboCop’ Soldic (@soldicmma) on

'U UFC-u jedva čekaju da Soldić dođe'

Okrenuli smo se potom razgovoru o Robertu Soldiću oko kojega Dijaković radi sjajnu priču. Soldić je na omjeru 16-3, u zadnjih 11 borbi pobijedio je čak 10 puta. Zadnje tri borbe završio je nokautom. Morali smo pitati, kad će Roberto u UFC?

- Mom Robi je u KSW-u dobro. Morate znati da je UFC firma od 500 boraca u rosteru, a Dana White nema pojma kako se pola njih zove. Borilačke organizacije su ustrojene kao firme, a ako šef firme ne može odvojiti vrijeme za vas i ako nema pojma tko ste - onda imate problem - priča Dijaković pa dodaje:

- Martin Lewandowski s nama ima obiteljski odnos, zna svakog borca u KSW-u. Roberto još ima četiri borbe u ugovoru nakon ove u subotu, a nakon toga ćemo sjesti i vidjeti. Zovu nas iz UFC-a skoro svaki dan - otkrio nam je Dijaković i ponosno pokazao poruke UFC-ova 'matchmakera' Seana Shelbyja koji jedva čeka da naš borac dođe u najbolju borilačku organizaciju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Repost @agitkabayel with @get_repost ・・・ R.S & A.K 🥊🥇#boxing #mma @agitkabayel

A post shared by Roberto ‚RoboCop’ Soldic (@soldicmma) on

Može li Roberto uspjeti u UFC-u?

- Još je mlad, tek četiri i pol godine trenira ovaj sport, a već ima vrhunske rezultate. Ali da, mogu sa sigurnošću reći da bi se bez problema već sutra mogao boriti s top 15 borcima svoje kategorije u UFC-u.

Hoćete li UFC-u postaviti neke uvjete?

- Naravno, ne želim da ga drže na ledu dvije-tri godine. Želimo odmah top borce. Pa Roberto je atraktivan nokauter, nije drzak kao Conor McGregor, ali zna nokautirati čovjeka. Roberto je cijeli paket. Ono što je Mirko Filipović napravio u Japanu mi želimo napraviti u Americi.

Oni koji prate Soldićevu karijeru znaju da je izbrusio stojku u Dijakovićevom UFD Gymu, a parter brusi u Kanadi, u čuvenom Tristar Gymu gdje ga trenira legendarni Firas Zahabi, a sparing partner mu je jedan od najboljih boraca svih vremena, Georges St-Pierre. O sparinzima se ne priča, ali vjerujte, Soldić je odlično parirao velikim facama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morning breakfast done..thanks to sensei @firas_zahabi for the pad workout. #KSW50🥇

A post shared by Roberto ‚RoboCop’ Soldic (@soldicmma) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🥇🤼‍♂️ @georgesstpierre

A post shared by Roberto ‚RoboCop’ Soldic (@soldicmma) on

Pokretanje videa...

00:31
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu