Sport

Komentari 14

'Rodman je hendikepiran i nije normalan, ali u košarci je čudo'

'Rodman je hendikepiran i nije normalan, ali u košarci je čudo'

On nije uobičajena, normalna osoba. Na jedan način je i hendikepiran. Ali u košarci se našao, fantastično je uspio i to je predivno jer ne bi mogao raditi od 9-17 kao svi ostali, kaže Jackson o Rodmanu

Više nije ni stvar samo sporta. ESPN-ov 'The Last Dance' već je najpoznatiji ikad snimljeni dokumentarni film svih vremena. Zato što je glavna priča najbolji igrač svih vremena, neponovljivi fenomen Michael Jordan.

No kako su šira priča Chicago Bullsi onda su, normalno, svoj dio minutaže dobili i drugi. Pippen, naš velikan Kukoč, veliki trener Phil Jackson i, normalno, jedinstveni lik Dennis Rodman o kojem Jackson kaže:

- Da je na svijetu više ljudi kao što je Dennis Rodman... Imali bi totalni kaos! On nije uobičajena, normalna osoba! Nije za ovo društvo i pravila koja danas vrijede.

Trener je u filmu sve bacao na pozitivu, ali - nije birao riječi:

- Trebamo se fokusirati na pozitivu. Na to da je on jedinstven kao čovjek. Na jedan način je i: hendikepirana osoba. Ali je u košarci pronašao zvanje, svoj posao. I radi ga izuzetno dobro.

Jacksonu čovjek koji je od obrane napravio umjetnost na neki način i ljubimac.

- Nemojte Rodmana gledati kao nekog disfunkcionalnog čovjeka, kao tipa od kojeg se ništa normalno ne može očekivati. Ja mislim da on funkcionira najbolje što može. U ovakvom sustavu.

Majstor koji sve osvojio i na klupi Bullsa i kao Kobejev i Shaqov trener u Lakersima misli da je košarka spasila Rodmana.

- I zapravo je sjajno što je Dennis pronašao način da se uklopi. Čisto sumnjam da bi mogao biti klasični tip, onaj koji ustane oko 7 pa od 9-17 radi u nekom uredu. Ali... U ovom svijetu, u košarci je fantastično uspio i to je predivno - rekao je Phil Jackson u posljednjoj epizodi 'Posljednjeg plesa'.

Dennis Rodman Photocall - Las Vegas

Najčitaniji članci