Obavijesti

Sport

Komentari 110

Službeno: James Rodriguez je novi nogometaš Real Madrida

Službeno: James Rodriguez je novi nogometaš Real Madrida
4

Kolumbijac James Rodriguez novi je igrač Reala, objavio je 'kraljevski klub'. Sve je spremno za svečano poslijepodnevno predstavljanje na Santiago Bernabeuu

VIDEO

James Rodriguez (23) je novi igrač Real Madrida. Sve smo dogovorili s Monacom, a James će potpisati na šest godina, piše na službenim stranicama 'kraljevskog kluba'.

Dolazak kolumbijskog nogometaša vrlo vjerojatno znači da iz kluba odlaze Isco ili Di Marija.

Zvijezda Svjetskog prvenstva u Brazilu najprije je prošla liječnički pregled u Madridu, a nakon potpisa ugovora bit će predstavljen navijačima i medijima na stadionu Santiago Bernabeu u poslijepodnevnim satima.

Već sa 17 napustio Kolumbiju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

James je rođen prije 23 godine u Kolumbiji, već od četvrte godine krenuo je s treninzima u kolumbijskom klubu Envigado. Kroz mlađe selekcije tamo je ostao sve do 17. rođendana, kad je preselio u redove Banfielda. Već je tad počeo skidati rekorde, jer je sa samo 17 godina postao najmlađi stranac koji je zabio gol u argentinskom prvenstvu

Nije čudno da su ga počeli pratiti i Europljani. Prvi su reagirali Talijani, no ponuda Udinesea od pet milijuna eura bila je nedovoljna za Banfield. Umjesto odlaska u Italiju, Rodriguez je odveo Banfield do Aperture, prve titule prvaka Argentine u klupskoj povijesti

Porto ga kupio za 7,5 milijuna, prodao za 45

Kad to već nije uspjelo Udineseu, Jamesa je u Europu doveo Porto. Uz pomoć privatnih ulagača, Portugalci su uspjeli pronaći nešto manje od sedam i pol milijuna eura, što je bilo dovoljno da Kolumbijac prijeđe na drugu stranu Atlantika.

Za početak je odmah dobio klauzulu da može napustiti Porto dođe li ponuda od 30 milijuna eura, ali već nakon prve sezone u bijelo-plavom dresu, čelnici kluba dali su mu novi, unosniji ugovor s klauzulom od 45 milijuna eura

U drugoj godini u Portu s 14 golova i 11 asistencija došao do nagrade za igrača koji je najviše napredovao, a zaslužio je i portugalsku zlatnu loptu, nagradu za najboljeg igrača, čime je naslijedio još jednog Kolumbijca. Radamel Falcao imao je sličan put, a zajedno su završili i u Monacu. 

Monaco također zaradio

Rodriguez je tamo došao prošlog ljeta za 45 milijuna eura, a samo je Hulk skuplje prodan iz portugalske lige. Nije mu dugo trebalo da se navikne na francuski nogomet, za svoje izvedbe zaslužio je priznanje za najboljeg asistenta lige i uvršten je u idealnu postavu prvenstva, ali Ligu prvaka ipak neće igrati u crveno-bijelom dresu.

- Monaco je ponosan što je pomogao Jamesu da otkrije svoj talent svijetu. Napravio je vrhunske stvari ovdje. Nismo ga htjeli prodavati, no došlo je vrijeme kad smo mogli pronaći dogovor koji svima donosi dobro - rekao je Vadim Vasiljev, čelnik Monaca. 

Dogovor se procjenjuje na 80 milijuna eura, što bi značilo da je klub iz kneževine zaradio gotovo dvostruko više od uloženog za njega prije samo godinu dana. 

Zanimljivosti:  'Hames' je mucao, a idol mu je Cristiano Ronaldo

Goal.com pripremio je deset zanimljivosti o novoj zvijezdi Reala počevši od izgovora njegova imena. Obožava NBA gdje mu je uzora LeBron James..

Falcao ostaje

Mogli su zaraditi još poneki euro i od prodaje svojeg drugog Kolumbijca Realu, no Falcao će ipak ostati nešto sjeveroistočnije. 

- Vjerujem u ovaj projekt. Želim ostati i igrati Ligu prvaka s Monacom. Pojačat ćemo se i biti spremni za Ligu prvaka - rekao je napadač u utorak. 

Real je lani osvojio Ligu prvaka, a za stotinjak milijuna eura momčad je sad jača za trojicu ponajboljih igrača Mundijala u Brazilu. Keylor Navas trebao bi biti novi golman, iako taj transfer još nije potvrđen, Toni Kroos kontrolirat će sredinu, a James biti više orijentiran na suradnju s Cristianom Ronaldom, Garethom Baleom i Karimom Benzemom ispred gola. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub