Obavijesti

Sport

Komentari 4

Roger Federer protiv Robreda ima međusobni omjer od 10-0

Roger Federer protiv Robreda ima međusobni omjer od 10-0
1

Robredo u 10 međusobnih susreta nije uspio dobiti Švicarca, a imat će problem to učiniti danas na US Openu ako se ne oporavi od teškog meča 3. kola protiv Evansa

VIDEO

Ništa se nije promijenilo u odnosu Federera i Mannarina. Francuz će još malo pričekati na svoj prvi set u kojem će uzeti četiri gema. Švicarac je u svom prvom noćnom susretu pokazao sav svoj repertoar, te je razbio talentiranog, ali previše mekanog Mannarina. Za prolaz u četvrto kolo bila mu je potrebna samo 81 minuta.

- Mislim da sam se uspio nametnuti, te ga nadjačati. Povremeno sam miksao igru, a kada je trebalo, servirao sam dobro. Pokušao sam igrati što agresivnije i udarati kroz vjetar i to je dobro funkcioniralo. Kada dobijete set stvari su uvijek lakše, jer možete igrati slobodnije - kazao je Federer.

Sada mu je uspjelo sve što je vjerojatno naumio. Dobio je tri meča uz nikakvu potrošnju, isprobao je neke taktičke stvari, odigrao je mečeve u svim uvjetima, te se čini spremniji nego ikada ovog ljeta za jedan dobar rezultat. No Federer ne želi žuriti iako svi pričaju o Nadalu:

- Na to ću se početi koncentrirati jednom kada dođe do tog susreta. Ne gledam unaprijed, iako razumijem poriv novinara da pričaju o tome.

Današnji protivnik će mu biti Robredo s kojim ima 10-0, iako nisu igrali u posljednje dvije godine. Zanimljivo, posljednja četiri susreta su igrali na Grand Slam turnirima, a Švicarac je u četiri pobjede izgubio dva seta.

- Mislim da je on vrlo dobar igrač. Mentalno i fizičko je jak. To je pokazao u Parizu ove godine kada je dobio tri meča u pet setova u nizu. Poznajemo se dugo godina. Zajedno smo prošli kroz juniorske godine.  Poznajem mu i igru dobro, kao i on moju. Mislim da ima odličan forehand, tako da moram biti oprezan - kazao je Federer.

Robredo će biti zanimljiv protivnik, jer iako nema težinu udarca, taktički je dobar igrač, pa ćemo vidjeti može li iskoristiti eventualne slabosti Švicarca.

Španjolac se morao dobro pomučiti ne bi li prošao Evansa u trećem kolu. Iako se Robredo često činio kao vjerojatniji pobjednik, Englez mu je zadao dosta problema, te je mogao odvesti meč u peti set. Taktički je Evans imao plan igranja na slabiji forehand Robreda koji je meč igrao ozlijeđen. Činjenica da je nakon prvog seta uzeo pauzu, jednom primao pomoć, te još jednom tražio pomoć koja je odbijena, svakako sugerira tako nešto.

Bez obzira na to nije mu padalo na pamet išta poklanjati Evansu, koji se borio sjajno, ali je na kraju ostao bez snage, a i nije dobro iskoristio svoje prilike. Posebno se to odnosi na četvrti set u kojem je servirao za ulazak u peti, te je imao dvije set lopte na svom servisu. Dojam je da bi Robredo imao dosta problema da se nastavilo igrati.

- Danas je bilo teško. Bilo je sparno i osjećao sam se umorno. Na kraju meča je on bio taj koji je napadao. Morao sam biti agresivniji - kazao je Robredo nakon susreta.

Jasno je da će njegov oporavak biti ključan čimbenik u tome koliki će otpor pružiti Federeru u sljedećem kolu.

- Lijepa je to prilika zaigrati na centralnom terenu s Federerom. Ipak igramo za ovakve trenutke. Igrati pred stotinjak ljudi je lijepo, ali igrati pred više od 20.000 je spektakularno - kazao je Robredo.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Tenis, US Open, četvrto kolo:

Federer - Robredo

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao