Obavijesti

Sport

Komentari 2

Roko Karanušić vratio se tenisu i izgubio, Tedeschi do 2. kola

Roko Karanušić vratio se tenisu i izgubio, Tedeschi do 2. kola
81

Temperatura me ulovila i nisam spavao dvije noći. Nisam mogao stajati, ali bilo mi je glupo odustati. No, ovi dečki protiv kojih smo igrali ozbiljni su igrači, a ja sam bio 'u banani', nisam se mogao pomaknuti, rekao je Roko

Četvrti turnir Stars Open Toura, najveće turneje teniskih rekreativaca u Hrvatskoj, počeo je u Velom Lošinju. Na šest terena Teniske akademije Ivana Ljubičića više od 150 igrača borilo se za pehar i bodove za završnicu u četiri kategorije: pro single za igrače koji su igrali tenis na ozbiljnijoj razini ili se žele okušati s takvima, single, parovi te pro parovi, u kojima jedan igrač smije imati ozbiljnije tenisko iskustvo.

Pokretanje videa ...

Prvi je put na turniru nastupio Roko Karanušić (39), bivši hrvatski reprezentativac. On je nastupio u konkurenciji pro parova s Mariom Ermakorom i u prvom nastupu izgubio od Lemića i Jamića.

- Nisam ni mislio igrati jer me temperatura ulovila i nisam spavao dvije noći. Nisam mogao stajati, ali zbog Marija sam odigrao, bilo mi je glupo odustati. No, ovi dečki protiv kojih smo igrali ozbiljni su igrači, a ja sam bio 'u banani', nisam se mogao pomaknuti - rekao je Roko i najavio svoj dolazak i na iduće turnire Stars Open Toura.

Nastupio je i Emil Tedeschi mlađi te u konkurenciji single prošao jedno kolo.

- Igrao sam k'o kinac pa sam imao dugu stanku zbog korone, a nakon pandemije igram skoro svaki dan. Ligu na Cmroku, na Metalcu, Stars Open Tour... U djetinjstvu sam igrao i nogomet i košarku, za Mladost. A u tenisu nemam nekog posebnog rivala, igram za gušt, najdraže mi je pobijediti ljude s kojima se najviše družim - rekao je Tedeschi.

Među većinom muškaraca nastupilo je i pet djevojaka, među kojima i sestre Tina i Dina Tomić. Najdalje je od djevojaka došla Tina Tomić, koja će s Domazetom igrati polufinale pro parova.

Turnir završava u nedjelju, od 9 sati počinju polufinalni mečevi.