Obavijesti

Sport

Komentari 10

Roma i Lazio u borbi za trofej: Rimski derbi ogromne važnosti

Roma i Lazio u borbi za trofej: Rimski derbi ogromne važnosti
1

Andreazzoli i Petković bore se za trofej, nastup u Europi, prevlast u gradu, ali i za vlastitu trenersku poziciju. Finale između Rome i Lazija počinje u 18 sati

VIDEO

Rimski klubovi sezonu su završili na razočaravajućoj šestoj i sedmoj poziciji, stoga im finale Kupa nudi mogućnost za spas sezone budući da im osim prevlasti u gradu i trofeja, donosi i mogućnost igranja u Europskoj ligi sljedeće sezone. U posljednjem je kolu prvenstva Roma pobjedom nad Napolijem na tablici preskočila Lazio, a to je zadovoljilo Rominog trenera Andreazzolija: 

- Preskočili smo Lazio? Bolje je biti ispred nego iza, uz to smo prekinuli tradiciju zbog koje se nismo radovali posljednjih godina. Jasno je da postoji malo gorčine nakon ovakve sezone jer današnja Roma je trebala biti mnogo više na tablici. Tijekom tjedna mnogo se pisalo o odlasku Andreazzolija s klupe Rome. On je ionako doveden kao privremeno rješenje nakon razočaravajućih rezultata pod Zemanom, no silno želi ostati i sljedeće sezone u Rimu. Jedan od kandidata za klupu Rome, donedavni Napolijev trener Mazzarri, otišao je u Inter, no i dalje se naveliko priča o dolasku Milanovog trener Allegrija na klupu Rome.

Andreazzoli je najavio finalnu utakmicu: 

- Derbi uvijek ima posebnu važnost. U prvenstvu smo se borili za tri boda, a sada se igra za vrlo važan trofej i mogućnost ulaska u Europu. To su dvije velike mogućnosti uz činjenicu da je rimski derbi uvijek posebno zanimljiva utakmica. Mi smo vrlo dobro, iza nas je normalan tjedan u kojem smo se čak i veselili. Ja volim gledati pozitivne stvari, ne volim razmišljati na negativne aspekte utakmice.

Romin trener nije htio govoriti o budućnosti: 

- Mogu ući u klupsku povijest, to je šansa koju nemaju svi ljudi. Mogu ostati zapisan kao osoba koja je osvojila deseti naslov. To je šansa koju jako želim i koju se nadam ostvariti, to je moje stanje duha.

Romin trener nema pretjerano velikih problema s izostancima pa je za okršaj s Laziom pozvao 25 igrača, sve osim ozlijeđenog vratara Stekelenburga kojeg su u završnim utakmicama sezone na golu mijenjali Lobont i Goicoechea. U prošlotjednom okršaju s Napolijem lakše se ozlijedio grčki bek Torosidis, no on se nalazi među kandidatima za nastup. Veliko je pitanje hoće li u vrhu napada Rome od prve minute zaigrati Osvaldo ili mladi Destro.

Lazijeva je sezona bila obilježena oscilacijama, no u samoj završnici sezone Petkovićeva je momčad pokazala zašto se dugo držala tik uz Juventus i Napoli. Nakon uzastopnih impresivnih pobjeda nad Bolognom, Interom i Sampdorijom, Lazio je sezonu zaključio porazom od Cagliarija u Trstu, no s obzirom da je Udinese deklasirao Inter na San Siru, oni nisu mogli do željene pete pozicije i nastupa u Europskoj ligi. 

S obzirom na epilog prvenstvene utrke, ni malo ne čudi da je Lazijev predsjednik Lotito bio bjesan. Uloženo je mnogo, a bez obzira na dobre igre, ostvareno je malo. Čak se u kuloarima priča da bi Petković mogao biti smijenjen ukoliko ne pobjedi Romu u finalu Kupa.

Petković vjeruje da će njegova momčad biti prava u gradskom derbiju: 

- Ako ne pobijedimo, ne vjerujem da će to biti veliki posrtaj, no sigurno će nam obilježiti sezonu jer smo u svim natjecanjima došli blizu kraja, a u dvije od tri nismo uspjeli otići do kraja. Upravo zbog toga moramo dati sve od sebe da pobijedimo u ovom finalu. Derbi je momčad trostrukog cilja jer se igra za kvalifikaciju u Europsku ligu, za prevlast u gradu i za Kup koji mnogo vrijedi. Pobjeda u nekom natjecanju nikada nije lagana, nisu svi imali sreće da dođu do ovdje.

Lazijev trener ne razmišlja o otkazu: 

- Ne mislim na to, svaki trener ovisi o rezultatima. Procjene će se napraviti na kraju sezone, no ja vidim ovu utakmicu kao priliku da se uđe u povijest i da se sezona završi na pozitivan način.

Lazijev trener nema značajnijih problema s izostancima pred ovaj susret. Najviše ga muči upitnik kraj mogućnosti nastupa lakše ozlijeđenog veznjaka Gonzaleza od prve minute, stoga se pretpostavlja da će njegovu poziciju u centru veze zauzeti Onazi. Upitno je i koliko je spreman kapetan Mauri koji je zbog ozljede izbivao s terena proteklih tjedana, pa je moguće da od prve minute na krilu zaigra Lulić. Manjih je problema na posljednjem treningu imao stoper Dias, stoga je moguće da ga na stoperskoj poziciji od prve minute zamijeni Cana.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković