Obavijesti

Sport

Komentari 23

Roma ide po nastavak dobre rezultatske serije protiv Chieva

Roma ide po nastavak dobre rezultatske serije protiv Chieva
1

Roma mora nastaviti s uspjesima kako bi zadržala peto mjesto, a u goste im danas (20.45) stiže Chievo, momčad koja ima velikih problema sa zabijanjem golova

VIDEO

Roma - Chievo, Stadio Olimpico, 7. svibnja (20.45)

U subotu je Roma preživjela i iznimno teško gostovanje u Firenci. Bez obzira na činjenicu što je tijekom cijelog susreta Fiorentina bila bolja momčad, pobjedu je Romi golom u sudačkoj nadoknadi donio Osvaldo, koji je potvrdio sjajnu formu budući da je prije tjedan dana u pobjedi nad Sienom postigao tri pogotka. Roma je u Firenci produžila svoj niz bez poraza na šest susreta, a u posljednjih je 12 susreta Andreazzolijeva momčad poražena tek jednom. Novom je pobjedom Roma zadržala petu poziciju koja ih vodi u Europsku ligu sljedeće sezone, no mjesta za popuštanje kod njih nema budući da Udinese ima samo bod manje, a gradski rival Lazio tri boda manje.

Andreazzoli je najavio nadolazeći susret s Chievom:

- Prema onom što sam vidio na treningu, očekujem predstavu visokog nivoa protiv Chieva. To moramo potvrditi na terenu budući da smo i prije Pescare i Palerma bili u takvom tipu kondicije. Napravili smo impresivna poboljšanja u brojnim aspektima, dovoljno je pregledati brojke, no ne samo to. Imam grupu igrača koji žele biti bolji i koji zajedno rade dobro i poštuju se međusobno.

Protiv Fiorentine je na golu Rome startao rezervni golman Lobont, no on je dobio neugodan udarac pa ga je tijekom drugog poluvremena vrlo dobro mijenjao Goicoechea. Lobontova ozljeda nije teže naravi, pa će opet biti na golu s obzirom da je Stekelenburg i dalje ozlijeđen. Drugih problema s ozljedama Andreazzoli nema, no zbog suspenzije ne može računati na beka Balzarettija.

Chievo je zabio dva gola u zadnjih šest utakmica

Chievo je nakon neugodnog domaćeg poraza od Genoe, na svom Bentegodiju uzeo vrijedan bod protiv Cagliarija. Nije to bio susret s mnogo emocija budući da su obje momčadi bile zadovoljne remijem, pa su uglavnom jedine relativne prijetnje po oba gola stizale udarcima s distance. Tim bodom Corinijeva je momčad stigla do željene kvote od 40 bodova koju su svi označili dovoljnom za očuvanje prvoligaškog statusa. Matematički Chievo još nije siguran budući da momčad iz Verone ima osam bodova više od davljenika Palerma tri kola prije kraja sezone.

Corini se osvrnuo na borbu za ostanak njegove momčadi: 

- Ako Palermo uspije pobijediti sve tri preostale utakmice doći će na 41 bod. Mi smo u međusobnim odnosima s njima slabiji stoga trebamo kući donijeti još pokoji bod. Probat ćemo odmah na Olimpicu. Znamo da nas čeka teška utakmica, no mi ćemo odigrati naše karte. Izgledalo je da je Roma u problemima pred dva tjedna nakon remija s Pescarom, no nakon toga su odradili kvalitetne utakmice. Radi se o kvalitetnoj momčadi s izvanrednim igračem poput Tottija.

Chievo je u posljednjih šest susreta postigao samo dva gola, a upravo napad muči Corinija pred gostovanje u Rimu. Naime, nakon ozljede iskusnog Pellissiera, ozlijedio mu se i mladi napadač Paloschi. To znači da će u vrhu napada uz Thereaua zaigrati do sada rijetko korišteni napadač Samassa. Osim navedenih napadača susret će kod gostiju propustiti suspendirani standardni veznjak Luca Rigoni, te od prije ozlijeđeni grčki bek Spyropoulos.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika