Obavijesti

Sport

Komentari 32

Kraj igre! Kapetan Totti odlazi u mirovinu na kraju ove sezone

Kraj igre! Kapetan Totti odlazi u mirovinu na kraju ove sezone
2

Mogao sam osvojiti puno više trofeja negdje drugdje, ali moj najveći trofej je odanost Romi, rekao je Francesco Totti nakon što se saznalo da je imao ponudu madridskog Reala...

VIDEO

Talijanska AS Roma započinje novu eru dolaskom ponajboljeg sportskog direktora u Europi, Sevillinog Monchija. Novi zaokret čeka rimski klub i u njemu neće biti najvećeg igrača u povijesti 'giallorossa', Francesca Tottija (40).

Poslije nekoliko mjeseci neizvjesnosti i razmišljanja, legenda se povlači na kraju tekuće sezone, a to je potvrdio baš Monchi:

- Znao sam i prije dolaska da postoji dogovor između Tottija i kluba da će mu ovo biti posljednja godina igračke karijere, a onda će početi raditi kao direktor. Totti je Roma. Želim mu biti što je bliže moguće. Volio bih naučiti od njega barem 1 posto svega što zna - rekao je Španjolac.

Poslije 25 godina uspješne karijere u kojoj je postao 'princ Rima' trebao bi, dakle, iz kopački uskočiti u fotelju.

Francesco je debitirao za rimski klub 28. ožujka 1993. kada ga je u igru uveo proslavljeni srpski trener Vujadin Boškov. Bilo je to na utakmici protiv Brescije, njemu je bilo 16 godina i 182 dana.

Za Romu, ljubav svoga života, odigrao je 783 utakmice i zabio 307 golova u 197 utakmica do današnjeg dana. Prošlog je vikenda došao do svog 616. nastupa u Seriji A i sada je treći na vječnoj listi iza Paola Maldinija (647) te Gigija Buffona (617). 

- Mogao sam osvojiti puno više trofeja negdje drugdje, ali moj najveći trofej je odanost Romi - govorio je Francesco nakon što se otkrilo kako su mnogi svjetski velikani poput madridskog Reala dolazili uz kufere pune novca po slavnu 'desetku'.

Svoje najsretnije trenutke u klubu proživio je 2001. godine kada je kao kapetan osvojio talijansko prvenstvo u dresu svoje Rome. To je ujedno bila i posljednja velika titula tog kluba, a pet je godina kasnije sudjelovao u osvajanju Mundijala u dresu Italije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 32

VIDEO

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!
TRENERSKE PROMJENE U HNL-U

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!

Paolo Tramezzani dobio je bolju ponudu i vrlo vjerojatno napušta Istru 1961. Damir Mišković, pak, u Rijeci želi vidjeti trenutačno najdugovječnijeg trenera u HNL-u, čovjeka koji je zanimljiv i HNS-u
Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?
DOMAĆA KONKURENCIJA

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?

Predsjednik HNS-a i neki klubovi iz HNL-a čestitali su Dinamu na osvajanju trofeja, dok drugi još uvijek šute. Do kraja prvenstva igra se još jedno kolo