Obavijesti

Sport

Komentari 4

Roma zaustavila Inter; Leganes umalo dobio Real, ali - ispada

Roma zaustavila Inter; Leganes umalo dobio Real, ali - ispada

Brozović i društvo mogli su se približiti vodećem Juveu na samo tri boda, ali ipak nisu uspjeli. Modrić je s klupe gledao remi Reala s Leganesom koji ispada iz Primere, a Bradarićeva Celta se spasila

VIDEO

Nogometaši drugoplasiranog sastava talijanskog prvenstva Intera nisu se uspjeli približiti vodećem Juventusu na tri boda razilke, oni su na gostovanju kod Rome u 34. kolu odigrali 2-2 (1-1).

Inter je poveo golom De Vrija (15) koji je bio najviši u skoku nakon udarca iz kuta, no Roma je poravnala u samoj završnici prvog poluvremena preko Spinazzole (45+1), a dojam je kako je suda Di Bello pogriješio jer u začetku akcije Rome nije dosudio prekršaj na Lautaru Martinezu.

Pokretanje videa...

Brozovićev penthouse u Milanu 00:35

U nastavku je Roma stigla i do prednosti golom Mhitarjana (57), a Inter je još jednom oštećen u 70. minuti kada nije dobio kazneni udarac iako je Eriksenov pokušaj iz slobodnog udarca igrač Rome u živom zidu evidentno zaustavio rukom. Ioak, Inter je pred sam kraj utakmice ipak dobio kazneni udarac jer je Spinazzola u 87. minuti promašio loptu i pogodio Mosesa u nogu, a siguran izvođač najstrože kazne za konačnih 2-2 bio je Lukaku (88-11m).

Marcelo Brozović odigrao je čitav susret za Inter dok je Nikola Kalinić ostao na klupi Rome.

Drugi Inter sada ima 72 boda, pet manje od vodećeg Juventusa koji će u ponedjeljak igrati protiv Lazija, a jedan više od treće Atalante, dok je Roma peta sa 58 bodova, dva više od šestog Milana i sedmog Napolija.

Ranije u nedjelju su nogometaši Genoe napravili veliki korak ka ostanku u prvoj talijanskoj ligi 2-1 (1-0) domaćom pobjedom protiv izravnog konkurenta Leccea. Uoči ovog susreta 17. Genoa imala je 30 bodova, jedan više od 18. Leccea koji se nalazi u zoni ispadanja, pa je domaći sastav ovom pobjedom stekao četiri boda prednosti prije posljendja četiri kola.

Genoa je povela vrlo rano golom Sanabrije u 7. minuti, a gosti su imali idealnu priliku za poravnanje u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela. No, kapetan Leccea Mancosu nije iskoristio kazneni udarac. Ipak, upravo je Mancosu u 60. minuti poravnao na 1-1, ali gosti nisu uspjeli sačuvati bod, u 81. minuti je udarac Jagiella sa 25 metara pogodio vratnicu i zatim se odbio u leđa vrataru Leccea Gabrielu koji je ležao na travi i odbila se u gol.

Karlo Letica branio je svih 90 minuta u novom porazu SPAL-a, ovoga puta izgubio je sa 1-2 (1-0) na gostovanju kod Brescije u susretu za izbjegavanje posljednjeg mjesta. SPAL je poveo preko Daba (42) pred kraj prvog poluvremena, a u nastavku je preokret domaćima s dva gola osigurao Znrhal (69, 90+3). Pretposljednja Brescia sada ima 24 boda, pet više od posljednjeg SPAL-a.

SPAL je nakon 34. kola i teoretski izgubio izglede za ostanak, dok Bresciji treba čudo za spas jer četiri kola prije kraja zaostaje devet bodova za Genoom.

Milan Badelj ostao je na klupi Fiorentine koja je sa 2-0 (1-0) svladala Torino autogolom Lyanca (2-ag) i golom Cutronea (75).

Napoli je golom Politana (90+5) u petoj minuti sudačke nadoknade stigao do 2-1 (1-1) domaće pobjede protiv Udinesea. Poveo je Udinese preko De Paula (22), a poravnao je Milik (31).

U prvoj utakmici nedjeljnog programa Sampdoria je kao gost velikim preokretom svladala Parmu sa 3-2 (0-2). Parma je nakon prvih 45 minuta vodila 2-0 golom Gervinha (18) i autogolom Bereszynskog (40-ag), ali u nastavku su Chabot (48), Quagliarella (69) i Bonazzoli (78) kreirali preokret.

Nogometaši Leganesa dvaput su stizali prednost Real Madrida i imali priliku doći do pobjede koja bi im osigurala prvoligaški status, ali je utakmica završila 2-2 (1-1) pa je Celta Vigo ostala u elitnom razredu španjolskog nogometa.

Celta je odigrala 0-0 na gostovanju kod Espanyola, uz jedan poništen pogodak domaće momčadi, što je bilo dovoljno momčadi iz Viga za ostanak u Primeri, uz remi Leganesa i Real Madrida. Filip Bradarić igrao je do 78. minute.

Luka Modrić je posljednju utakmicu u sezoni odgledao s klupe za pričuve novog prvaka. Sergio Ramos je u 9. minuti doveo Real u vodstvo, a izjednačio je Gil (45+1). Asensio je u 52. minuti ponovno donio prednost Realu, a u 78. minuti je Assale izjednačio na 2-2. U posljednjih 10 minuta Real se prilično grčevito branio kako bi sačuvao barem bod, a time i obraz.

Posebno zanimljiva je bila borba za mjesta u Europskoj ligi, u kojoj je najvećim gubitnikom ispao Getafe, jer je porazom od Levantea (1-0) završio na 8. mjestu i bez izlaska u Europu. U ludoj utakmici je klub iz predgrađa Madrida postigao dva pogotka koja su mu poništena nakon intervencije VAR-a, s time da je drugi vrlo diskutabilan. I Levanteu je jedan pogodak poništen zbog zaleđa.

Getafe je uz to imao i kazneni udarac kod 0-0 u 71. minuti, ali je Mata pogodio vratnicu. Duboko u sučevom dodatku (90+9) Coke je donio pobjedu Levanteu.

Granada se pobjedom 4-0 protiv Athletic Bilbaa probila do 7. pozicije sa 56 bodova, koliko ih je imao i Real Socidead odigravši 1-1 na gostovanju kod Atletico Madrida. Zbog boljeg omjera u međusobnim dvobojima Real Sociedad je osvojio šesto mjesto i izravan plasman u skupine Europske lige.

Mallorca se od Primere oprostila remijem 2-2 na gostovanju kod Osasune. Hrvatski napadač Ante Budimir je postigao pogodak glavom u 65. minuti, kojim je Mallorca povela 2-1, ali je samo tri minute poslije Perez postavio konačnih 2-2.

Nogometaši Barcelone pobijedili su kao gosti Alaves s uvjerljivih 5-0 (3-0) u prvoj utakmici posljednjeg kola, uz dva pogotka Messija (34, 75) te po jedan Fatija (24), Luisa Suareza (44) i Semeda (57). Ivan Rakitić nije bio u Barceloninom sastavu zbog žutih kartona.

Primeru napuštaju Espanyol, Mallorca i Leganes.

U Ligi prvaka će sljedeće sezone uz Real Madrid i Barcelonu igrati Atletico Madrid i Sevilla. U skupinama Europske lige će igrati Villarreal i Real Sociedad, a Granada će krenuti od 2. kola kvalifikacija.

(jt)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani