Obavijesti

Sport

Komentari 27

Ronaldinho prije deset godina Bryantu: Messi će biti najbolji

Ronaldinho prije deset godina Bryantu: Messi će biti najbolji
2

Lionel Messi davne 2006. bio je tek klinac koji je puno obećavao u Barceloni, ali Ronaldinho Gaúchu u njemu je već tada vidio najboljeg nogometaša svih vremena

VIDEO

Lionel Messi prošli je tjedan trijumfirao na ceremoniji dodjele "Zlatne lopte" i ušao u povijest nogometa kao prvi čovjek koji je pet puta osvojio tu najvažniju nagradu za jednog igrača. Tko je to mogao predvidjeti prije deset godina? Pa... Ronaldinho.

Prije nego što je argentinskom čarobnjaku prepustio svoju "desetku" u Barceloni, Brazilac je još 2006., prilikom ljetne turneje u SAD-u, košarkaškoj legendi Kobeu Bryantu prognozirao kako će Messi biti - pazite sad - najbolji svih vremena.

VIDEO

- Prije dosta vremena Barcelona je došla u Los Angeles. Bio sam prijatelj s Ronaldinhom koji mi je u razgovoru rekao: "Kobe, upoznat ću te s dečkom koji će biti najveći igrač svih vremena" - rekao je danas 37-godišnji Bryant koji, baš kao i njegov prijatelj u nogometu, privodi kraju svoju bogatu sportsku karijeru.

- Rekao sam mu: "A što si ti? Pa ti si najbolji!" Odgovorio mi je: "Ne, ovaj će momak biti najbolji." Taj je momak bio Lionel Messi i imao je samo 19 godina. Još je bio dijete - dodao je košarkaš LA Lakersa.

U jednom intervjuu prije dvije godine Messi je otkrio da mu je upravo Ronaldinho najviše pomogao u prilagodbi kada je, kao 16-godišnjak, promoviran u prvu momčad katalonskog kluba.

- Imao sam sreće upoznati ga iz prve ruke i dijeliti puno trenutaka s njim. Sjajna je osoba - kazao je Messi, koji danas sudjeluje u kampanji s Bryantom za jednu zrakoplovnu tvrtku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače