Obavijesti

Sport

Komentari 94

Ronaldova pobjednička godina: Portugalac je najbolji u Europi!

Ronaldova pobjednička godina: Portugalac je najbolji u Europi!
5

Sezona prepuna golova, sjajnih igara i velikih trofeja bila je ubitačan adut za konkurenciju. Njegov 'vječni neprijatelj' i konkurencija Argentinac Leo Messi nije ušao u izbor trojice najboljih...

VIDEO

Cristiano Ronaldo najbolji je igrač Europe!

U izboru Uefe i uglednih medija među kojima je svih šest godina otkako traje ovaj izbor i naša novina 24sata, Portugalac je slavio ispred suigrača Garetha Balea i Atleticovog napadača Antoinea Griezmanna.

Messi, Iniesta, Ribery, Ronaldo, Messi, Ronaldo

Ronaldo je svih šest godina bio u finalu ovog izbora, a ovo je drugi put da osvaja nagradu. Messi je osvojio nagradu 2011., Iniesta godinu nakon toga, potom je Ribery bio igrač godine, Ronaldo je nagradu osvojio 2014., a Messi 2015. Ove godine Ronaldo se izjednačio s Messijem po broju 

Evo zašto je Ronaldo najbolji igrač sezone!

Čudesna godina 

Kakva godina za Cristiana Ronalda! Uspio je nešto što možda ni sam nije vjerovao da može uspjeti. U istoj je sezoni osvojio Ligu prvaka i Europsko prvenstvo.

Dok je najelitnije klupsko nogometno natjecanje nešto na što je i mogao računati u dresu Reala, zlatnoj medalji u Francuskoj nije se mogao pretjerano nadati. Tron je bio 'rezerviran' za druge, no kako to već biva u sportu i nogometu, dogodilo se iznenađenje.

Ronaldo je kao kapetan Portugala predvodio svoje suigrače do naslova prvaka i timeosigurao titulu Uefinog najboljeg igrača Europe za prethodnu sezonu, a samo mjesec dana prije tog senzacionalnog uspjeha, sudjelovao je u osvajanju Lige prvaka u dresu 'blancosa'. Za Uefu su to bili sasvim legitimni razlozi da ga proglase najboljim.

Ovo su Portugalčeve statistike za sezonu 2015./2016.

  • La Liga:
  • 36 nastupa
  • 35 golova
  • 11 asistencija
  • Liga prvaka:
  • 12 nastupa
  • 16 golova
  • 4 asistencije
  • Europsko prvenstvo:
  • 7 nastupa
  • 3 gola
  • 3 asistencije

Pored toga, postao je igrač s najviše nastupa za Portugal (trenutno ih ima 133) pretekavši Luisa Figa koji je stao na 128. T

Cristiano je igrač koji je najviše puta nastupio na Europskim prvenstvima (17) čime je pretekao Lilliana Thurama (16, Francuska) te Edwina van Der Sara (16, Nizozemska). Također, na Euru u Francuskoj postao je prvi igrač koji je nastupio na četiri različita prvenstva (Portugal 2004., Austrija i Švicarska 2008., Ukrajina i Poljska 2012. te Francuska 2016.).

Sezona prepuna golova, sjajnih igara i velikih trofeja bila je ubitačan adut za konkurenciju. Njegov 'vječni neprijatelj' i konkurencija Argentinac Leo Messi nije ušao u izbor trojice najboljih gdje su se uz CR-a naši Velšanin Gareth Bale i Francuz Antoine Griezmann.

No, niti njegova dva sugrađanina iz Madrida nisu mu mogli ništa u ovoj 'borbi', iako je Griezmann bio blizu. Blizu, prvo na San Siru da zabije penal Realu (ali je promašio), blizu trofeja na Euru u dresu Francuske.

To 'blizu' ipak nije dostatno za titulu najboljeg igrača Europe koja je za prošlu sezonu zasluženo pripala portugalskom kapetanu Cristianu Ronaldu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti