Sport

Komentari 6

Ronaldovu kapetansku traku iz Srbije prodali za pola mil. kuna

Ronaldovu kapetansku traku iz Srbije prodali za pola mil. kuna

Maleni dječak iz Kragujevca boluje od rijetke neuromišićne bolesti SMA koja ostavlja teške posljedice na hodanje, disanje te probavljanje hrane, a često završi i najcrnijim scenarijom. Vatrogasci, svaka vam čast

Nogometaš Juventusa Cristiano Ronaldo bacio je kapetansku traku nakon što mu suci nisu priznali gol za pobjedu Portugala protiv Srbije na Marakani.

Ipak, srpski vatrogasci su se pobrinuli da Portugalčev sramotan potez na kraju dobije svrhu pa su kapetansku traku stavili na aukciju kojom bi se skupio barem dio potrebnog novca za liječenje godinu dana starog dječaka Gavrila Đurđevića.

Maleni dječak iz Kragujevca boluje od rijetke neuromišićne bolestii SMA (Spinalna mišićna atrofija). Riječ je o iznimno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod. Bolest je posljedica mutacije gena, a reflektira se gubitkom osnovnih životnih funkcija poput hodanja, probavljanja hranja i disanja.

Nekoliko minuta uoči kraja aukcija najviša ponuda iznosila je 7,5 milijuna dinara ili 482.801 kunu (64.000 eura) da bi potom jedna kladionica odnijela pobjedu ponudom uvećanom za deset dinara (64 lipe). Iako je za liječenje Gavrila potrebno više od 15 milijuna kuna, srpski vatrogasci su divnom gestom vjerojatno potaknuli i druge da se uključe u humanitarnu akciju za spašavanje mladog života, a možda se u nju uključi i sam Portugalac koji je poznat kao veliki humanitarac, pogotovo kada su djeca u pitanju

Inače, humanitarnu akciju pokušali su zasjeniti zlobni pojedinci koji su se odlučili na odvratan način našaliti sa životom malog dječaka pa su lažno nudili ogroman novac koji bi u potpunosti pokrio njegovo liječenje.

Najčitaniji članci