Obavijesti

Sport

Komentari 11

Ronilački klub 'Split' prekinuo dugu dominaciju Zagrepčana

Ronilački klub 'Split' prekinuo dugu dominaciju Zagrepčana
6

Splićani su odnijeli ukupnu klupsku pobjedu na 14. Prvenstvu Hrvatske u ronjenju na dah. Mirela Kardašević iz zagrebačke Submanie pokušala je oboriti svjetski rekord u dinamici bi-fin, no zbog protokola nije priznat

VIDEO

U subotu je na zagrebačkom bazenu "Utrina", u organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza, a pod domaćinstvom Društva za podvodne sportove "Zagreb" i Zagrebačkog ronilačkog saveza, održano 14. Prvenstvo Hrvatske u ronjenu na dah u disciplinama dinamika, dinamika bez peraja, dinamika bi-fins i statika po CMAS pravilima. 

Ove godine okupilo se 27 natjecatelja iz sedam klubova. Ukupna klupska pobjeda pripala je RK "Split" izpred zagrebačkih klubova RK "Submania" i RK "Geronimo", čime je prekinuta višegodišnja dominacija zagrebačkih klubova.

Dobre rezultate u ženskoj konkurenciji postigle su Lidija Lijić Vujić (Submania) koja je sa 176,3 m osvojila prvo mjesto u discilini dinamika (monoperaja), Ivana Aljinović (Split) koja je sa preronjenih 139,4 m i prvim mjestom u dinamici bez peraja pokazala kako se ubuduće i na nju može računati te Mihaela Romić (Submania) s preronjenih 150 m i prvim mjestom u dinamici bi-fin (dvije peraje) i prvim mjestom u statici 0:06:03 (zadržavanje daha u mirovanju).

Mirela Kardašević iz RK "Submania" pokušala je oboriti svjetski rekord u dinamici bi-fin koji iznosi 209 m no zbog neodrađenog protokola zaron nije mogao biti priznat te se nadamo da će na idućem natjecanju ostvariti taj rezultat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U muškoj konkurenciji najdulje je držao dah u statici Veljano Zanki (Split) i to 0:08:15. Drugo mjesto osvojio je Budimir Šobat (Zagreb) s rezultatom 0:07:58, dok je treći bio Arijan Zec (Geronimo) sa 0:06:55. 

Za istaknuti je još nekoliko zapaženih rezultata u muškoj konkurenciji: Goran Čolak (Geronimo) 206 m i prvo mjesto u disiplini bi-fin, a drugi je bio njegov klupski kolega Arijan Zec 201,07 m. U disciplini dinamika bez peraja prvi je bio Vanja Peleš (Submania) sa 194 m, a drugi Boris Milošić (Split) sa 167,9 m.

Obzirom na početak natjecateljske sezone imamo razloga nadati se da će se rezultati na treninzima samo dizati te da će naši najbolji natjecatelji biti u top formi koja im je potrebna za početak lipnja kada će se u talijanskom Lignanu održati Svjetsko bazensko prvenstvo.

*Slaven Čubrić, Društvo za podvodne sportove Zagreb
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''