Obavijesti

Sport

Komentari 4

Ronnie O'Sullivan po šesti je put na svjetskom tronu u snookeru!

Ronnie O'Sullivan po šesti je put na svjetskom tronu u snookeru!

O'Sullivan se ovim trijumfom izjednačio sa svojim uzorima Velšaninom Rayom Reardonom i Englezom Steveom Davisom na drugom mjestu po broju naslova svjetskog prvaka u modernoj eri

VIDEO

Sjajni engleski igrač, 44-godišnji Ronnie O'Sullivan po šesti je put u karijeri osvojio naslov svjetskog prvaka u snookeru, on je u finalu igranom tijekom subote i nedjelje u Sheffieldu svladao 16 godina mlađeg sunarodnjaka Kyrena Wilsona sa 18-8.

O'Sullivan se ovim trijumfom izjednačio sa svojim uzorima Velšaninom Rayom Reardonom i Englezom Steveom Davisom na drugom mjestu po broju naslova svjetskog prvaka u modernoj eri, ispred njih je samo veliki Škot Stephen Hendry sa sedam naslova.

Već u prvoj finalnoj sesiji igranoj u subotu popodne O'Sullivan je ostvario prednost od 6-2 protiv Wilsona, koji je nastupio u svom prvom finalu svjetskog prvenstva, no u subotu navečer Wilson je uspio nanizati pet "frameova" zaredom i primaknuti se O'Sullivanu sa 8-2 na 8-7 samo da bi iskusniji Englez dobio posljednja dva "framea" dana i uoči nedjeljnog nastavka imao prednost od 10-7. 

Wilson je osvojio prvi nedjeljni "frame" i smanjio na 10-8, a imao je priliku u 19. "frameu" smanjiti na 10-9 no promašio je relativno laganu ružičastu kuglu u pokušaju preotimanja partije O'Sullivanu, a kazna je bila neumoljiva. O'Sullivan je osvojio svih sedam preostalih popodnevnih "frameova" da bi posao dovršio već u prvom "frameu" večerašnje sesije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Finale tako nije donijelo niti izbliza onakvu dramu kakvu su ponudila oba polufinala u kojima su O'Sullivan i Wilson svladali svoje suparnike, Marka Selbyja, odnosno Anthonyja McGilla, s tijesnih 17-16.

O'Sullivan je naslov prvaka osvajao 2001., 2004., 2008., 2012., 2013. i 2020., a jedini poraz u finalu pretrpio je 2014. od Selbyja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz