Obavijesti

Sport

Komentari 20

Rooney srušio sir Bobbyja: Dugo smo čekali ovu pobjedu

Rooney srušio sir Bobbyja: Dugo smo čekali ovu pobjedu
5

S dva gola Manchester Cityju Wayne Rooney postao je najefikasniji igrač Manchester Uniteda u gradskim derbijima. 'Građanima' je zabio već deset golova

VIDEO

Golom Robina Van Persieja Manchester United na Etihadu je srušio gradskog rivala City 3-2, a jedan od junaka velike pobjede bio je i Wayne Rooney, koji je zabio dva gola.

S nova dva gola 'građanima' Rooney je postao najefikasniji igrač 'crvenih vragova' u gradskim derbijima. Iako mu je tek 27 godina Rooney je ušao u povijest s deset golova. 

Prethodno je najefikasniji igrač Uniteda bio sir Bobby Charlton s devet golova.

- Dugo smo čekali na ovu pobjedu i znamo koliko ona znači našim navijačima, ali i nama. Sada imamo šest bodova prednosti i moramo biti zadovoljni. Svaka čast Van Persieju, nije bilo lagano zabiti ono, ali on je to napravio. Drago mi je da sam zabio na ovom stadionu, ali ja zabijam za United, ali ne protiv Cityja - rekao je Rooney nakon utakmice.

Pobjedom je oduševljen bio i Sir Alex Ferguson.

- Ni na prste jedne ruke ne mogu nabrojiti ovako dramatične utakmice. Pobijedili smo City na njihovom terenu poslije dvije godine njihove nepobjedivosti u Premiershipu. To dovoljno govori koliki smo uspjeh napravili - rekao je Ferguson.

Trener Cityja Roberto Mancini bio je razočaran konačnim rezultatom i prvim porazom u sezoni.

- Prvih 20 minuta nisu taknuli loptu i onda iz prve prilike koju su imali zabiju gol. Mi smo se dobro oporavili i dominirali u drugom dijelu. Željeli smo pobijediti i imali smo prilike. Pokazali smo da smo zaista jaka momčad i da ponovo možemo osvojiti naslov. Ne možemo uvijek pobijediti. Porazi se dogode i to se nama dogodilo danas. Ali sezona je duga - rekao je Mancini.

Nemile scene na kraju susreta

Kraj utakmice i slavlje igrača Uniteda zasjenili su incidenti na tribinama. Nakon što je Van Persie zabio gol za 3-2 na teren je bačena baklja, a i jedan navijač je uletio u teren.

Loše je prošao i Rio Ferdinand koji je pogođen kovanicom iznad lijevog oka dok je slavio gol Van Persieja. Rio je obilno krvario, ali uz brzu reakciju liječničke službe Uniteda to je brzo sanirano.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...