Obavijesti

Sport

Komentari 1

Rothwell: Ako Stipe ne uspije, osvojit ću pojas za Hrvatsku

Rothwell: Ako Stipe ne uspije, osvojit ću pojas za Hrvatsku
2

Ako može osvojiti naslov to je odlično, ali ako ne uspije nadam se da će Hrvati stati uz mene jer ja ću se pobrinuti da uzmem taj pojas i predstavljam ga, rekao je Ben Rothwell

VIDEO

Na sjajnom UFC eventu u Zagrebu večer će glavnom borbom okruniti bivši svjetski prvak Junior dos Santos i Ben Rothwell

Nakon nekoliko godina u UFC-u, gdje se vrtio između pobjeda i poraza, Big Ben je konačno pronašao svoj trenutak i povezao nekoliko pobjeda. Sada ima priliku karijere, pobjedom protiv Juniora dos Santosa bi visoko kotirao za napad na naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

I dok Dos Santosa za Hrvatsku veže samo borba protiv Cro Copa 2009. godine, Ben Rothwell s Hrvatskom ima drugačiju vrstu poveznice. Naime, Amerikanac je godinama trenirao s bivšim hrvatskim UFC borcem Patom Miletichem.

U intervjuu za Fight Site, Ben Rothwell je govorio o mnogim stvarima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Što za vas znači predvoditi UFC-ovu priredbu u Hrvatskoj, s obzirom na to da ste vi, gledajući u prošlost, zapravo jedan od Miletichevih boraca i trenirala vas je “Hrvatska Senzacija” osobno? 

- Od 2003. do 2009. trenirao sam s Patom. Dakle, šest godina sam proveo s “Hrvatskom senzacijom”. Često mi je pričao o Hrvatskoj i o tome kako je prekrasna zemlja. Hrvatska je dio njega pa je tako bila i dio našeg treninga. I zato sam uvijek negdje u glavi imao tu ideju da jednoga dana dođem ovdje, a sada ću nastupati u glavnoj borbi večeri na prvom UFC eventu u Hrvatskoj. Jako sam ponosan zbog toga i za Hrvate ću prirediti pravi šou.

Hoćete li sačuvati onda Miletichu koju kartu? Jeste li pričali s njim o tome i pozvali ga na priredbu?

- Da, on i jedan stari prijatelj su nešto pričali. Nisam siguran hoće li doći u Zagreb, ali to bi stvarno bilo cool.

Jeste li razmišljali o tome da iskoristite priliku i posjetite svog nesuđenog protivnika, Cro Copa? Možda da odradite sparing ili nešto slično?

- Ne znam hoćemo li imati vremena za to. Novi prijatelj(Pokrajac) mi je baš objasnio situaciju s Cro Copom. On je definitivno legenda ovog sporta. Gledam njegove nastupe već dugo vremena i on mi je bio velika inspiracija za to da doguram do ovdje gdje sam sada.

Mislite li da je ovakav razvoj događaja bolja prilika da potvrdite status prvog izazivača nego da ste se borili s Miočićem u Dublinu prošlog listopada?

- Da, mislim da je ovo jako velika prilika jer Stipe je očito bio više rangiran borac i dobar protivnik za mene. No kad se povukao zbog ozljede dobio sam poziv za meč s Barnettom. Kao što ste mogli vidjeti, pobijedio sam submissionom, što govori puno. Dosta ljudi već sada govori da sam ja prvi izazivač. Doslovno dva dana nakon borbe zvali su me iz UFC-a i rekli da se nitko ne želi boriti s Juniorom dos Santosom. Ja sam prozivao Juniora već godinu i pol, ovdje sam da se borim s čitavom divizijom i ovo je sjajna prilika. Radim na tome da postignem petu uzastopnu pobjedu i ovo je borba koju trebam kako bih potvrdio da sam prvi na listi izazivača. Tako da mi puno znači doći u Hrvatsku i ovdje to ostvariti jer kada se budem borio za titulu trebat ću podršku svih svojih fanova. Nadam se da je to postignuće koje ću ostvaririti s Hrvatima. Nadam se da ću se vratiti ovdje s pojasom i potpisati koji autogram.

Kako biste komentirali glasine da će Miočić definitivno biti Werdumov idući protivnik, možda čak na UFC-u 198?

- Ne znam ništa o tome je li taj meč dogovoren. Isto sam čuo neke glasine oko toga, ali na kraju krajeva, ovdje sam kako bih pobijedio i jedan od njih dvojice će držati pojas, a ja ga moram preoteti. Stipe je odličan tip, on i ja smo praktički prijatelji. On je sjajan i želim mu sve najbolje. Ako može osvojiti naslov to je odlično, ali ako ne uspije nadam se da će Hrvati stati uz mene jer ja ću se pobrinuti da uzmem taj pojas i predstavljam ga.

Podsjećamo, UFC Fight Night održat će se 10. travnja u zagrebačkoj Areni, a uz Dos Santosa i Rothwella borit će se i Gabriel Gonzaga, Igor Pokrajac, Ruslan Magomedov, Jan Blachowicz, Filip Pejić i drugi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener